Sosyal Medya

Güncel

KPSS şüphelileri sınav kitapçıkları incelenerek tespit edilmiş

KPSS soruşturmasında bazı şüphelilerin, 'paralel yapı'nın talimatına rağmen imha edilmeyen bin 250 sınav kitapçığının incelenmesiyle tespit edildiği öğrenildi.



AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2010 yılında düzenlenen KPSS sorularının "paralel yapı" tarafından usulsüz bir ÅŸekilde önceden ele geçirilerek söz konusu oluÅŸuma yakın kiÅŸilere dağıtılması sonucu, bazı kiÅŸilerin haksız ÅŸekilde devlet memuru olarak atanmasına iliÅŸkin soruÅŸturma sürüyor.

KPSS'de usulsüzlük iddiaları üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturmayı yürüten polislerin, "paralel yapı"nın talimatına raÄŸmen imha edilmesi unutulan kitapçıkların yer aldığı bir kutuyu bulması, ÅŸüphelilerin tespitini kolaylaÅŸtırdı. Kutuda bulunan bin 250 kitapçığın alanında uzman üniversite öÄŸretim üyelerince incelenmesini isteyen polis, uzman ekipten gelen "ölçme ve deÄŸerlendirme" raporları doÄŸrultusunda ÅŸüpheli listesini geniÅŸletti.

Özellikle kitapçıklardaki matematik sorularının bulunduÄŸu bölümlerin incelenmesi sonucu, bazı adayların sınavda tam puan almasına raÄŸmen kitapçık üzerinde hiç iÅŸlem yapmadan doÄŸru sonucu bulması dikkati çekti. Ayrıca yine bazı adayların en az 3 iÅŸlem gerektiren bir soruyu kitapçık üzerinde hiçbir karalama yapmadan çözdüÄŸü, yanlış olduÄŸu sınavdan sonra duyurulan soruyu doÄŸru yanıtladığı belirlendi. Kitapçıkları inceleyen ekibin, karşılaÅŸtığı bu durum üzerine, "Adayların sınavdan önce soruları görmeden doÄŸru olarak cevaplaması mümkün deÄŸil" ÅŸeklinde rapor hazırladıkları kaydedildi.

Sınavda tam ya da tama yakın puan alan adaylar ile sınav kitapçıklarının incelenmesi sonucu hakkında kuvvetli ÅŸüphe bulunan adayların karşılaÅŸtırılmasında, eÅŸleÅŸenlerin ÅŸüpheli olarak deÄŸerlendirildiÄŸi belirtilirken, soruÅŸturmanın genelinde bu durumda yaklaşık 500 kiÅŸinin bulunduÄŸu ve bu kiÅŸilerin düzenlenecek operasyonlarda gözaltına alınacağı bildirildi.

Ankara merkezli devam eden soruÅŸturmada gözaltı sayısı 40'a ulaşırken, 5'i yurtdışında olduÄŸu belirlenen 32 zanlının yakalanmasına çalışılıyor.

Öte yandan operasyonda gözaltına alınan zanlılar arasında 3 askeri personelin eÅŸinin de bulunduÄŸu öÄŸrenildi.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan ÅŸüphelilerle çok sayıda avukatın görüÅŸmek istemesi nedeniyle emniyette yoÄŸunluk yaÅŸandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruÅŸturmanın yürütüldüÄŸü Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Åžube müdürlüklerinin giriÅŸ kapıları önünde toplanan bir gurup avukat, zanlılarla görüÅŸme talebinde bulundu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.