Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan 'biz demiştik' çıkışı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham, Yemen’e yönelik başlatılan “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun sona ermesini, “Yemen’deki krizin askeri çözümü olmadığını daha önce söylemiştik.' şeklinde değerlendirdi.



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Suudi Arabistan öncülüÄŸünde Yemen’e yönelik baÅŸlatılan “Kararlılık Fırtınası” operasyonunun sona ermesini, “ileriye doÄŸru atılmış olumlu bir adım” olarak deÄŸerlendirdi.

Afham, Suudi Arabistan yönetiminin operasyonu durdurduklarını açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, “Yemen’deki krizin askeri çözümü olmadığını daha önce söylemiÅŸtik. AteÅŸkesin saÄŸlanması ile günahsız ve savunmasız insanların öldürülmesine bir son verilmesi ileriye doÄŸru atılmış olumlu bir adımdır” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Bu aÅŸamadan sonra önceliÄŸin Yemen’e ivedilikle insani yardımların ulaÅŸtırılması olduÄŸunu kaydeden Afham, “Bütün Yemenlileri temsil eden kapsayıcı bir hükümetin kurulması için tüm taraflar arasında diyalog sürecinin baÅŸlamasını ümit ettiklerini” belirtti.

Afham, “Tüm Yemen halkından, ülkelerindeki durumu iyileÅŸtirmek için yardımda bulunmalarını umuyoruz” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan öncülüÄŸünde 26 Mart’ta baÅŸlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü TuÄŸgeneral Ahmed el-Asiri, dün Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Yemen CumhurbaÅŸkanı Abdurrabu Mansur Hadi ve hükümetin talebi üzerine, hedefine ulaÅŸan "Kararlılık Fırtınası"nı sona erdirdiklerini açıklamıştı. Asiri, bundan sonra Yemen halkı için "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸlayacağı belirtilirken, hava harekatı kapsamında Yemen topraklarına 2 bin 415 saldırı gerçekleÅŸtirildiÄŸi ve operasyonun hedefine ulaÅŸtığı kaydedilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.