Sosyal Medya

Güncel

O yasa teklifine yalanlama geldi!

Emniyet Genel Müdürlüğü, "polislerin yeniden askerlik yapması için yasa teklifi hazırlandığı" yönündeki iddiaların asılsız olduğu bildirdi.



Emniyet Genel MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında "polislerin yeniden askerlik yapması için yasa teklifi hazırlandığı" ÅŸeklinde iddiaların yer aldığı belirtildi.

27840 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 1111 sayılı Askerlik Kanununda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair 6109 sayılı Kanun ile "Emniyet TeÅŸkilatı kadrolarında emniyet hizmetleri sınıfına mensup personelden on yıllık hizmet süresini tamamlayanların askerlik hizmetini yerine getirmiÅŸ sayılacaklarının düzenlendiÄŸi" ifade edilen açıklamada ÅŸunlar kaydedildi:

"Anılan Kanun hükmü yürürlükte olup, kanunda deÄŸiÅŸiklik yapılmasına iliÅŸkin herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. Haberlerde iddia edilen hususlar asılsız ve gerçek dışıdır. Zira haber yayınlandıktan sonra habere dayanak oluÅŸturmak amacıyla sahte bir belge düzenlenerek, internet sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldığı anlaşılmıştır. Bazı kiÅŸi veya gruplar tarafından, fedakarca görev yapmakta olan personelin moral ve motivasyonunu bozmaya yönelik olan bu tür haberler, amacına ulaÅŸamayacaktır. Sahte belgeyi üreten ve yayınlayan iyi niyetli olmayan kiÅŸi veya gruplar hakkında gerekli yasal iÅŸlemler baÅŸlatılmıştır."

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.