Sosyal Medya

Güncel

Mayıs'a bir hafta kala kar yağdı

İlk baharın son ayına girmeye bir hafta kala Bolu'da kar yağdı. Mayıs Abant Tabiat Parkı'nda çiğdemleri ve yeşil alanları, beyaz örtü kapladı



Mayıs ayına bir hafta kala yurdun bazı kesimlerinde kar yağışı görüldü. DoÄŸal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı'nda kar yaÄŸdı. Abant'ta sabah saatlerinde etkili olan yaÄŸmur, hava sıcaklığının düÅŸmesiyle yerini kara bıraktı. Tatilciler, nisan ayının son günlerinde yaÄŸan karla tabiat parkının beyaz örtüye bürünmesinin ÅŸaÅŸkınlığını yaÅŸadı.

Bölgede faaliyet gösteren faytoncular hava sıcaklığının düÅŸmesi nedeniyle ateÅŸ yakarak ısınmaya çalışırken atların üzerini de battaniyelerle örttü.

Abant'a günübirlik ve konaklamak için gelenler ise karın altında yürüyüÅŸ yaptı, çiÄŸdemleri ve yeÅŸil alanları kaplayan beyaz örtünün oluÅŸturduÄŸu manzarayı fotoÄŸrafladı.



Faytoncu Hayrettin Türe, uzun zamandır nisan ayında Abant'a kar yaÄŸdığını hatırlamadığını dile getirdi.

Türe, kar yağışının aralıklarla devam etmesinin ÅŸaÅŸkınlığını yaÅŸadıklarını, buna en çok tatilcilerin sevindiÄŸini kaydetti.

TEM'DE ULAÅžIM OLUMSUZ ETKÄ°LENDÄ°

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar ve sis, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

Kar ve sis, D-100 karayolunun özellikle Karanlıkdere ve Bakacak ile Seymenler mevkisinde etkisini sürdürüyor.

TEM otoyolunda ise Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler bölgesine yaÄŸan kar, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Sis nedeniyle görüÅŸ mesafesi yaklaşık 30 metreye kadar düÅŸen güzergahtaki trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve hızdan kaçınmaları konusunda uyarıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.