Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Elvan: Yerli hızlı trenin tasarımı bitti

Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan 300-350 km hızla gidebilecek yüksek milli hızlı trenin tasarımlarının bittiğini söyledi.



Ak Parti Manavgat Ä°lçe TeÅŸkilatı tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde aday tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ak Parti Antalya milletvekili adayı UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Enç, Ä°brahim Aydın ve Ercan MekteplioÄŸlu’yla birlikte milletvekili adaylarının tamamı ve Ä°l baÅŸkanı Rıza Sümer’le birlikte parti yöneticiler ve partililer katıldı.

Toplantıda konuÅŸan UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin Ak Parti iktidarında çok önemli iÅŸleri baÅŸardığını söyledi. Antalya ve Manavgat’tan geçen otoyol projeleriyle Yüksek Hızlı Tren (YHT) projelerini anlatan Elvan, “Ben burslu olarak yurt dışına gittiÄŸimde orada bu hızlı trenleri görüyordum. Bizim ülkemize bunlar gelmez diyordum Ama ÅŸimdi geldi. Paris’te Londra’da olan yüksek hızlı trenler Artık Türkiye’de var. Ä°stanbul’da Ankara’da EskiÅŸehir’de var” dedi.

300-350 KÄ°LOMETRE

Yüksek Hızlı tren hatlarını yapmakla iÅŸlerin bitmediÄŸini kaydeden eski Bakan Elvan, “Milli trenlerimizi üretmeliyiz. 300-350 km hızla gidebilecek yüksek milli hızlı trenimizin yapım çalışmalarına baÅŸladık. Tasarımlarını bitirdik Åžu anda arkadaÅŸlarımız detay çalışmalarını yapıyor. Mühendislik tasarımları hazırlanıyor. Hedefimiz 2019. 2019 yılında inÅŸallah raylara kendi yüksek milli hızlı trenlerimizi indireceÄŸiz. Bununla biz gurur duyuyoruz. Ülkemiz gurur duymalı. Sizler gurur duymalısınız” dedi.

Türkiye’nin 10 12 yıl önce en basit savunma ihtiyaçları için yurtdışına müracaat ettiÄŸini ifade3 eden eski Bakan Elvan sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “10-12 yıl önce bir basit piyade tüfeÄŸini dışarıdan alıyorduk. Åžimdi kendi savaÅŸ helikopterimiz yapıyoruz. Kendi savaÅŸ uçağımızın yapına baÅŸladık. Kendi tankımızın yapımına baÅŸladık. Milliyetçilik diyorsanız iÅŸte milliyetçilik budur. Lafla milliyetçilik olmaz. Bu iÅŸ cesaret iÅŸi, bu iÅŸ milletle bütünleÅŸme iÅŸi. Bu iÅŸ dik durma iÅŸi.Her 10 yılda bir darbe yapılıyordu. Böyle bir durumdan kurtuldu bu ülke. Milliyetçilik demek iÅŸ üretmek aÅŸ üretmek demektir.”

Manavgat’ı Konya’ya baÄŸlayan demiryolu ve duble yol projelerinin ihalesine en geç 2016 yılının ilk 6 ayı içerinde çıkacaklarını dile getiren Lütfi Elvan, “Bir baÅŸka önemli projemizde, bu bölgemizi Konyaya baÄŸlayan Gembos yolu. Åžu anda 5 kilometrelik bir tünelin açılması için çalışmalar devam ediyor. AÅŸağı yukarı bin 500 metreden fazla tüneli açtık. Ä°nÅŸallah 2016 yılında bu yolumuzda TaÅŸağıldan Konyaya kadar giden yol hizmete girecek. Böylece Antalya Konya arasında 90 kilometrelik bir kısalma olacak” diye konuÅŸtu. Ak parti hükümetleri döneminde 12 yılda 207 kilometre tünel açtıklarını dile getiren Elvan; “Biz daÄŸları deliyoruz. Bakınız 90 yılda sadece 50 kilometre tünel açıldı. Sonj 12 yılda ise 207 kilometre. MeÅŸhur Bolu tüneli vardı. Onlarca hükümet geldi geçti. Hiç bir ÅŸey yapamadı. Hatat burada patates stoklarını saklayalım serin oluyor denildi” diye konuÅŸtu.

Manavgat’a yapılacak en önemli projelerden birinin de Yat limanı ve Manavgat Tekne Çekek ve Ä°mal yeri olduÄŸunu ifade eden eski Bakan Lütfi Elvan; “Özellikle bu projeyle dağınık bir durumda bulunan tekne imal yerleri bir düzene kavuÅŸacak. Bununla ilgili izni UlaÅŸtırma Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı verdi. Manavgat Tekne ve Cekek Yeri ile ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu deÄŸil Manavgatımıza inÅŸallah güzel bir yat limanı kazandıracağız. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuÅŸtu.
Toplantıda Ak Parti Antalya milletvekili adayları Ä°brahim Aydın ve Mustafa Köse’de birer konuÅŸma yaptı. Toplantı milletvekili adaylarının topluca fotoÄŸraf çektirmesiyle sona erdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.