Sosyal Medya

Güncel

Kış geri geliyor

Meteoroloji uyardı. Ege’de don, Akdeniz'de fırtına, Doğu’da kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı, Doğu ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor.



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü, Türkiye'de Cuma gününe kadar havanın mevsim normallerinin altında gideceÄŸi uyarısında bulundu. Åžiddetli yağış, don, fırtına, kar ve toz fırtınası uyarısında bulunuldu.

Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava

Pazar günü Balkanlar üzerinden yurda giren soÄŸuk havanın Cuma gününe deÄŸin sıcaklığı düÅŸürmesi bekleniyor. Artan yağışların Batı ve DoÄŸu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ä°ç ve DoÄŸu Anadolu’nun kuzeydoÄŸusunda karla karışık olması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Ege’de don

Ege Bölgesi'nde yarından itibaren etkili olacak yağışla birlikte hava sıcaklığında 4 - 6 derece düÅŸüÅŸler bekleniyor, özellikle yüksek kesimlerde zirai don yaÅŸanabileceÄŸi uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 2. Bölge MüdürlüÄŸü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, Salı günü Ege bölgesinde saÄŸanak ÅŸeklinde etkili olması beklenen yağışların ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günü kuzey ve iç kesimlerde etkisini sürdüreceÄŸi, Cuma günü ise bölgeyi terk edeceÄŸi belirtildi.

Akdeniz'de fırtına

Akdeniz'de fırtınanın beklendiÄŸi açıklamada, Batı Akdeniz açıkları ile DoÄŸu Akdeniz'in batısında rüzgarın Salı öÄŸle saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden  kuvvetinde fırtına ÅŸeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Batı Akdeniz açıklarında Salı gece saatlerinekadar, DoÄŸu Akdeniz'de ÇarÅŸamba günü ilk saatlerinekadar etkisini sürdürmesi tahmin ediliyor. Antalya körfezinde ÇarÅŸamba günü ilk saatlerden itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden fırtına ÅŸeklinde esmesi, ÇarÅŸamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

DoÄŸu kesimlerde kuvvetli rüzgâr ve toz taşınımı

Pazartesi ve Salı, DoÄŸu Anadolu'nun doÄŸusunda (Erzurum, Kars, IÄŸdır, Ardahan, AÄŸrı, Van, Bitlis, MuÅŸ, Bingöl, Hakkari ve Şırnak) çevrelerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸi tahmin ediliyor. Salı GüneydoÄŸu Anadolu bölgesi ile DoÄŸu Anadolu'nun güneydoÄŸusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceÄŸi soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüÅŸ mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

DoÄŸu’da kuvvetli yağış

DoÄŸu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın; Sivas'ın doÄŸu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, GümüÅŸhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek olumsuzluklara karşı  ilgililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış

Salı öÄŸle saatlerinden ÇarÅŸamba günü öÄŸle saatlerine kadar , Osmaniye, Adana'nın doÄŸu ilçeleri, KahramanmaraÅŸ'ın batı ilçeleri ile Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli yer yer yer çok kuvvetli saÄŸanak ve gök gürültülü saÄŸanak yağış beklendiÄŸinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.