Sosyal Medya

Güncel

İstanbul için yağış ve soğuk uyarısı

İstanbul'un yarından itibaren soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor



Ä°stanbul'da soÄŸuk ve yağışlı havanın, cuma gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nden alınan bilgiye göre, Ä°stanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yağışlı ve soÄŸuk hava etkili olacak.

Hava sıcaklığının yarın, çarÅŸamba ve perÅŸembe, gündüz en yüksek 13, gece en düÅŸük 7 derece olması bekleniyor.

Yağışlı ve soÄŸuk hava sisteminin cuma günü bölgeyi terk edeceÄŸi, sıcaklığın da hafta sonundan itibaren 18 dereceye kadar yükseleceÄŸi tahmin ediliyor.

Rüzgar, bugün ve yarın, kuzeydoÄŸu yönünden kuvvetli esecek.

DOÄžU'DA DURUM

Türkiye'nin DoÄŸu kesimleri için çok kuvvetli ve ÅŸiddetli yağış uyarısında bulunuldu.
     
Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸünden yapılan açıklamaya göre, DoÄŸu kesimlerdeki yağışların bugün ve yarın, Sivas'ın doÄŸu ilçeleri, Erzincan, Tunceli, Erzurum'un kuzeyi, Kars, Ardahan, Rize, GümüÅŸhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
     
Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
     
Öte yandan, bugün ve yarın, DoÄŸu Anadolu'nun doÄŸusunda, rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına ÅŸeklinde eseceÄŸi tahmin ediliyor.
     
Yarın, GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi ile DoÄŸu Anadolu'nun güneydoÄŸusunda toz taşınımı bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgar ve toz taşınımının meydana getirebileceÄŸi soba zehirlenmeleri, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, görüÅŸ mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.