Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu Mavi Marmara'ya 'korsan gemi' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu canlı yayında Mavi Marmara için 'korsan gemi' dedi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu NTV canlı yayınında soruları cevapladı. KılıçdaroÄŸlu, Gazze’deki ambargoyu delmek ve insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan, Ä°srail askerleri tarafından basılarak 9 Türkiye vatandaşının katledildiÄŸi Mavi Marmara gemisine, “korsan gemi” dedi.

Hükümetin OrtadoÄŸu politikasını yorumlayan Kemal KılıçdaroÄŸlu, “Mavi Marmara en büyük hatalarda biri. Türkiye kendi kara sularında korsan gemi çıkaracak bir ülke deÄŸildir, olmamalıdır. Hukukun üstünlüÄŸüne inanan bir ülke olmalıdır. Gemi Kıbrıs’a gidecekti onun için izin verdik, bütün dünya biliyordu ki Ä°srail’e gidecekti.” dedi.

KılıçdaroÄŸlu bu sözlerinin ardından kendisine sorulan, “Mavi Marmara’da uluslararası sularda bizim insanımızı katleden bir rejim var, olayların bu boyutu yok mu? Ä°liÅŸkileri nasıl kurmayı düÅŸünüyorsunuz?” sorusuna ise “Uluslararası alanda insanlarımızın katledilmesini ÅŸiddetle kınadık zaten. Uluslararası sularda müdahale etmek korsanlığın baÅŸka bir adıdır.” sözleriyle cevap verdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.