Sosyal Medya

Güncel

Rejimin varil bombalı saldırılarında 17 ölü

Suriye'de rejiminin ülkenin kuzeyindeki İdlib ve güneyindeki Dera'da gerçekleştirdiği varil bombalı saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 17 sivil hayatını kaybetti.



Al Jazeera Dera muhabiri, rejime baÄŸlı savaÅŸ helikopterlerinin Dera’nın doÄŸu kırsalındaki Kerk beldesinde yerleÅŸim yerlerine varil bombalı saldırılar düzenlediÄŸini bildirdi. Altı kiÅŸinin öldüÄŸü saldırıda birçok ev de hasar gördü.

Muhalif ‘Nebe’ ajansının verdiÄŸi bilgiye göre, bu saldırıdan kısa bir zaman sonra rejime ait savaÅŸ uçakları Dera’nın batı kırsalındaki Dail beldesini bombaladı. Buradaki saldırıda 8 kiÅŸi öldü, onlarca kiÅŸi de yaralandı.

Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklara göre, Sayda, Sahem ve Tafes beldelerinde de rejimin hava saldırıları sonucu çok sayıda sivil yaralandı.

Esed rejiminin Ä°dlib kentine yönelik varil bomba saldırısında 3 kiÅŸi öldü.

Muhalifler rejimini klor gazı kullanmakla suçladı.

Muhalifler kaynaklar, Suriye rejim uçaklarının Ä°dlib’in batı kırsalındaki Korin köyüne zehirli klor gazı içeren varil bombaları attığını bildirdi. Saldırının ardından siviller arasında gazdan boÄŸulma vakaları görüldü.

Muhalif Suriye MubaÅŸir Ajansı, Halep’in Niran Mahallesi’nde bir kız çocuÄŸu, Sahur Mahallesi’nde ise 2 kiÅŸinin rejimin varil bombalı saldırıları sonucu öldüÄŸünü belirtti.

Esed rejimine bağlı savaş helikopterleri İdlib ve Maarat Numan kentlerini varil bombalarıyla bombaladı.

Çatışmalar sürüyor

Muhalif kaynaklar, muhaliflerin Ä°dlib’in batısındaki Cisru Åžugur’a baÄŸlı MuÅŸeyrife köyüne saldıran Esed rejimi güçlerini püskürttüÄŸünü ifade etti.

Halep kentinde ise, muhalif Cephe Åžamiye’ye baÄŸlı Güvenlik Kurumu, kendilerinin kontrolündeki bölgelerde sivillerin kiÅŸisel silah sahibi olmasına izin verildiÄŸini açıkladı. 

BM verilerine göre, Suriye'de 2011'de baÅŸlayan ayaklanmalar ve devamındaki iç savaÅŸtan dolayı ÅŸimdiye kadar 220 binden fazla kiÅŸi hayatını kaybetti. Gerçek rakamın bunun çok üstünde olduÄŸu tahmin ediliyor. Ayrıca milyonlarca insan evinden olduÄŸu ve bunların çoÄŸunluÄŸu da Suriye'ye komÅŸu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.