Sosyal Medya

Güncel

Atalay: HDP sınırda görünüyor

HDP’nin yüzde 10 seçim barajı sınırında bulunduğunu belirten AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, oy istenen kesimlere bakıldığında HDP’nin asıl rakibinin CHP olduğunu söyledi.



 Parti Sözcüsü ve Genel BaÅŸkan Yardımcısı BeÅŸir Atalay, NTV’de Kürt sorununa çözüm süreci, 7 Haziran Genel Seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. HDP’nin barajı geçme ihtimali hakkındaki soruyu yanıtlayan Atalay, "Barajı aşıp aÅŸamayacağını milletin vereceÄŸi oylar belirleyecek. Kamuoyu yoklamalarında ve kendi araÅŸtırmalarımızda sınırda görülüyorlar. Siyaset cesaret ve risk iÅŸidir" dedi.

Atalay, HDP’nin en büyük mücadelesinin AK Parti’yle deÄŸil, CHP’yle olduÄŸunu söyledi. “Belli kesimler üzerine adaylık açıkladılar; ‘Ne kadar oy alacağız’ diye. Barajı aşıp aÅŸamayacağını o kesimlerden alacakları oy belirleyecek” diye konuÅŸtu.

‘Yüzde 50 bandına yakınız’

Atalay, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun “Hedef yüzde 55” demesi hakkındaki soruya ise ÅŸu yanıtı verdi:

"Bunlar olmayacak ÅŸeyler deÄŸil. CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde yüzde 52 alındı ve rekorlardan biri kırıldı. BaÅŸbakan’ınki de özgüven içinde seslendirilen bir hedeftir. Seçim dönemleri sürprizlerle doludur. Biz 2011 seçimlerinden bu yana yüzde 50 bandında olduk; her ay yapılan kamuoyu yoklamalarında durum bu. Yine yüzde 50 bandına yakın yerdeyiz.”

Atalay’a Kürt sorununa çözüm sürecinin AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer almaması hakkında BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun ‘Matbaada sorun oldu’ demesi hatırlatıldı. Atalay, “Beyannamenin baskısı son gece oldu. Bazı ÅŸeyler çıkmadı, yeniden basılıyor ve bugün yarın bu gerçekleÅŸecek. 2002’den beri seçim beyannamelerinde insanı, temel hak ve özgürlükleri öne aldık. Çözüm süreci de bunun bir devamı.  Yeni baskıda bu görülecek” diye konuÅŸtu.

‘Çözüm süreci bizim projemiz’

AK Parti’nin bugüne kadar yürüyen projeleri beyannamelere almadığını söyleyen Atalay, “Basılmayan iki üç sayfada çözüm irademiz ve projenin ne kadar önemli olduÄŸu var. Tutumumuzda deÄŸiÅŸiklik yok, bu bizim projemiz, biz baÅŸlattık ve biz yürütüyoruz. Bazı gelgitler oldu, onları da göz önüne alıyoruz. Bölgesel kalkınma da önemli ve bunlar da var. Esas olan hedefe doÄŸru gitmek... Bölgeye özel projeler de yeni baskıda olacak" dedi.

DemirtaÅŸ'a eleÅŸtiri

Atalay, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın “Onlar için çözüm süreci matbaaya giderken düÅŸen iki sayfadan ibarettir, bizim için ise hayati önemdedir” sözlerine ise "Selahattin DemirtaÅŸ süreci baltalamak için elinden geleni yapıyor, bu onun projesi deÄŸil. Biz baÅŸlattık ve tam bir kararlılığımız var" yanıtını verdi. 

Kaynak: NTV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.