Sosyal Medya

Güncel

Bayık: PKK eylemlere kesinlikle karşı

Ağrı’daki çatışmayı değerlendiren KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK’nın seçim ortamını tehlikeye atacak tutuma girmeyeceğini söyledi ve “PKK bu dönemde böylesi eylemlere kesinlikle karşıdır” dedi.



KCK Yürütme Konseyi EÅŸbaÅŸkanları Cemil Bayık ile Bese Hozat Özgür Gündem gazetesinde yayınlanan röportajda, AÄŸrı’daki çatışmayı, çözüm süreci ve genel seçimlerle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu. Bayık, AÄŸrı’daki çatışmayla ilgili CumhurbaÅŸkanı ve hükümeti Türkiye’nin gündemini deÄŸiÅŸtirmeye çalışmakla suçladı.

‘PKK ortamı tehlikeye atacak tutuma girmeyecek’

Seçim ortamında gerginlik yaratarak, HDP'nin baraj altına itilmeye çalışıldığını savunan Bayık, "Özellikle PKK bu dönemde böylesi eylemlere kesinlikle karşıdır. Böylesi bir dönemde kesinlikle demokrasi güçlerinin, hiçbir gücün, özellikle de PKK’nin bu ortamı tehlikeye atabilecek bir tutuma girmeyeceÄŸini herkesin bilmesi gerekiyor.” dedi. 

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın HDP'nin parlamentoya güçlü bir ÅŸekilde girmesi için hamle yaptığını belirten Bayık, "Åžimdi böyle bir ortamda PKK’nin veya herhangi bir demokrasi gücünün AKP’nin politikalarına hizmet edecek ve AKP’yi koruyacak bir tutum içerisine girmesi mümkün deÄŸildir” diye konuÅŸtu.

‘Heyet uzun süredir Ä°mralı’ya gitmiyor’

KCK EÅŸbaÅŸkanı Bese Hozat ise, çözüm sürecinde Ä°zleme Komitesi'nin oluÅŸturulmamasından dolayı CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı suçladı. Hozat HDP heyetinin uzun süredir Öcalan'la görüÅŸmek üzere Ä°mralı'ya gitmediÄŸine dikkat çekti.

AÄŸrı'daki çatışma

11 Nisan'da AÄŸrı'nın Diyadin ilçesine baÄŸlı Yukarıtütek köyü kırsalında, PKK'lılar ile askerler arasında çıkan çatışmada dört asker yaralanmıştı. Genelkurmay, PKK’nın bahar ÅŸenliÄŸinde propaganda yapacağı ihbarı üzerine valiliÄŸin talimatı ile bölgeye sevkiyat yapıldığını ve PKK’nın askerlere ateÅŸ açtığını belirtmiÅŸ, 5 PKK'lının da öldürüldüÄŸü bilgisini vermiÅŸti. Ancak HDP bir PKK'lının öldüÄŸünü, bölgeye giden bir partili Cezmi Budak'ın birinin öldüÄŸünü açıklamıştı.  

HDP, askerlerin kasıtlı olarak bölgede yalnız bıkarıldığını iddia etmiÅŸ, yaralı askerlerin HDP'liler tarafından bölgeden çıkarıldığını gösteren fotoÄŸrafları sosyal medyaya koymuÅŸtu. 

Kaynak: Özgür Gündem

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.