Sosyal Medya

Dünya

Cami açma teklifini kabul etti

Erdoğan'ın, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açılışına davet ettiği ABD Başkanı Obama'nın teklife sıcak baktığı öğrenildi.



ABD’nin baÅŸkenti Washington temasları kapsamında Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi’ni ziyaret eden DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇavuÅŸoÄŸlu, daha sonra ABD'deki Müslüman toplumunun temsilcileriyle öÄŸle yemeÄŸinde bir araya geldi.

"CAMÄ° AÇMA TEKLÄ°FÄ°NÄ° KABUL ETTÄ°"

Burada yaptığı konuÅŸmada, merkezin ABD’deki tüm Müslümanların birlikte ibadet edebileceÄŸi bir yer olarak inÅŸa edildiÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, cami ve merkezin açılışının da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın katılımıyla kısa süre sonra yapılmasını beklediklerini belirtti.

ÇavuÅŸoÄŸlu, "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, telefon görüÅŸmesinde Obama'ya merkezi birlikte açma teklifinde bulundu. Obama da teklifi prensipte kabul etti" dedi.

Amerika’daki Müslümanların birlik içinde olduÄŸunu görmekten mutluluk duyduÄŸunu dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, yemeÄŸe farklı eyaletlerden Müslüman toplumun temsilcilerinin katılmasının da kendilerini memnun ettiÄŸini söyledi.

"GÖREVÄ°MÄ°Z, BARIÅž DÄ°NÄ° Ä°SLAM'I ANLATMAK"

ÇavuÅŸoÄŸlu, Müslümanların bazı zorluklarla yüz yüze kaldığını ve bunlardan birinin de yükselen islamofobi olduÄŸunu anlatarak, “Bizim görevimiz barış dini olan Ä°slam’ı anlatmak. Ä°slam terörizmi hoÅŸ görmez. Ama ne yazık ki El-Kaide ve IŞİD gibi terör örgütleri, dünya genelindeki tüm Müslümanların imajına zarar veriyor. Åžunu vurguluyoruz ki: IŞİD ne bir devlet ne Ä°slami. Hepimizin görevi bunu Amerikalılara ve yetkililere ifade etmek" diye konuÅŸtu.

Bu konuda Amerikan yönetimine farklı kaynaklardan baskılar geldiÄŸini ama bu baskılara güçlü biçimde karşı durmaları nedeniyle yönetimin duruÅŸunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, Müslüman toplumu temsilcilerine de Ä°slam’ı savunmak için yönetimi desteklemeleri çaÄŸrısında bulundu.

ÇavuÅŸoÄŸlu, dünya genelindeki Müslümanları desteklemek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak özellikle Afrika, Myanmar, Somali ve Cibuti’deki Türkiye’nin yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye olarak bu tür ülkelerdeki altyapı ve geliÅŸtirme projelerini desteklemeye devam ettiklerini ve gelecek tekliflere de açık olduklarını bildirdi.

"MÜSLÜMANLARA KARÅžI AYRIMCILIK VAR"

Müslümanların yüz yüze kaldığı sorunların sadece islamofobi olmadığını ifade eden ÇavuÅŸoÄŸlu, farklı lobilerin Türkiye ve Müslüman toplumu aleyhine çeÅŸitli propagandalarda bulunduÄŸuna iÅŸaret etti.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Ermeni diasporasının aktif ÅŸekilde Türkiye ve Ä°slam karşıtı çalışmalar yürüttüÄŸüne dikkati çekerek, Türkiye olarak 1915 yılında ölen Müslümanların yanı sıra Ermenilerin de acılarını paylaÅŸtıklarını ama Papa Franciscus dahil farklı lider ve parlamentolardan gelen açıklamalara bakıldığında Müslüman ile Müslüman olmayanlar arasında ayrımcılık yapıldığının görüldüÄŸünü kaydetti.

ÇavuÅŸoÄŸlu, "Biz bunu kabul edemeyiz. Ermeni diasporası ve destekçileri ABD'de de çok aktifler. Ancak Büyükelçimiz (Serdar Kılıç) bana sizlerin bizi desteklediÄŸini söyledi, bu destek için de size teÅŸekkür ederim" diye konuÅŸtu.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Müslüman toplumunu, Türk-Amerikan sivil toplum kuruluÅŸları tarafından baÅŸkent Washington’da 24 Nisan'da düzenlenecek "Barış ve Dayanışma YürüyüÅŸü"ne davet etti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.