Sosyal Medya

Dünya

Seçimler öncesi 'Oy kullanmayın' ilanları

Galler'de yapılacak seçimler öncesi hazırlanan 'oy kullanmayın, kanunu Allah'tan başkası yapamaz' yazılı el ilanları tartışmalara neden oldu



Ä°ngiliz basınındaki haberlere göre, Galler'in baÅŸkenti Cardiff"in Grangetown bölgesinde 7 Mayıs'ta yapılacak genel seçimler öncesi otobüs durakları ve trafik lambalarına yapıştırılan el ilanları ülkede yaÅŸayanlar tarafından ÅŸaÅŸkınlıkla karşılandı.

Müslümanların yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Granetown bölgesinde "genel seçimlerde oy kullanmayın, Allah'tan baÅŸka kimsenin seçme hakkı yoktur. Demokrasi Allah'ın hakkını ihlal eder" yazılı el ilanlarının kimlerin hazırladığı ise merak konusu oldu.

Cardiff Belediyesi el ilanlarının bir çoÄŸunun yırtıldığını ve temizleme görevlerinin de geri kalanları temizleyeceÄŸini söyledi.
El ilanlarında "demokrasi insanoÄŸlunun Allah'ın hakkını ihlal eden bir sistemdir ve kendi arzu ve heveslerine göre neye izin verileceÄŸine veya verilmeyeceÄŸine karar verir. Ä°slam ise Britanya'da çözüm için çalışan tek gerçekliktir. Ä°slam, Allah'ın hükmettiÄŸi, Allah'ın kanunlarının uygulandığı ve adaletin müÅŸahade altında olduÄŸu bir dindir" ifadeleri yer aldı.

Galler'deki Müslümanlar DerneÄŸi üyeleri ise el ilanlarının burada yaÅŸayan Müslümanları temsil etmediÄŸini vurguladı.

Galler'deki Müslümanlar DerneÄŸi'nden Akmal Hanuk, bu görüÅŸün Müslümanları temsil etmediÄŸini belirterek Müslümanların bir çoÄŸunun seçimlerde oy kullanmak istediÄŸini ve oy kullanacağını söyledi. 7 Mayıs'ta genel seçimlerin yapılacağı Britanya'da yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.