Sosyal Medya

Güncel

Asıri: Husilerin hava savunmasını imha ettik

Yemen'e yönelik hava harekatını yürüten koalisyonun sözcüsü Tuğgeneral Asiri, 25 gündür devam eden operasyon süresince Husilerin hava savunma sistemlerinin yüzde 95 ila 98'ini etkisiz hale getirildiklerini, silah depolarının da yüzde 80'ini imha ettiklerini söyledi.



Asiri, Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'daki hava üssünde yaptığı basın açıklamasında, operasyonun öncelikli hedefleri arasında Husilerin komÅŸu ülkeler, özellikle de Suudi Arabistan için oluÅŸturduÄŸu tehlikeyi bertaraf etmek olduÄŸunu anımsatarak, bu baÄŸlamda kara operasyonu için hareket noktası olabilecek tüm hedeflerin vurulduÄŸunu kaydetti.

Hava kuvvetlerinin, tüm Yemen hava sahasında kontrolü saÄŸladığını, tüm roketler ile maÄŸaralara gizlenmiÅŸ mühimmat, okul, hastane ve otellerdeki silah depolarını imha ettiÄŸini ifade eden Asiri, "Bugüne kadarki 2 bin 300 saldırıyla Husilerin elindeki hava savunma sistemlerinin yüzde 95 ila 98'ini etkisiz hale getirdik ve silah depolarının da yüzde 80'ini imha ettik" dedi.

Asiri, hava saldırılarının ilk 25 gününün bir sonraki aÅŸamanın ön hazırlığı olması açısından olumlu etkileri bulunduÄŸunu anlatarak, bundan sonraki aÅŸamada Husi milislerin saldırı gücünün kırılması, sivillerin korunması ve insani yardımlara devam edilmesinin hedeflendiÄŸini sözlerine ekledi.

Yemen'de, Husilerin baÅŸkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiÅŸ ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceÄŸini açıklamıştı. 

Bu geliÅŸmelerden sonra Husilerin, Aden'e doÄŸru hareket ederek, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmeleri üzerine, Hadi yönetiminin, Arap BirliÄŸi ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çaÄŸrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatını baÅŸlatmıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.