Sosyal Medya

Dünya

Demirtaş, İsviçre'den seslendi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İsviçre'de sandık açıklaması yaptı...



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, "Ä°nanıyorum ki Ä°sviçre'de sandıklardan birinci parti olarak HDP çıkacak" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; 
DemirtaÅŸ, genel seçim çalışmaları kapsamında Ä°sviçre'nin Fribourg kentinde düzenlenen mitingde seçmenlere seslendi.

Mayıs ayında yurt dışında düzenlenecek seçimler öncesinde Ä°sviçre'de yaÅŸayan ve mitinge katılan yaklaşık 4 bin seçmene hitap eden DemirtaÅŸ, "Umut ediyorum ki bu tarihi dönemde Avrupa'nın tümünde, ülke dışında, dünyanın bütün ülkelerinde, özellikle burada Ä°sviçre'de, partimizin yani HDP'nin çınarına gönül vermiÅŸ, HDP'nin ortaya koyduÄŸu kardeÅŸlik barış projesine gönül vermiÅŸ, Türküyle, Kürdü, Çerkezi, Arabı, Lazı, BoÅŸnağı, Alevisi, Sünnisi, Hristiyanıyla bütün ezilenlerin umudu haline gelmiÅŸ partimizi burada birinci parti yapacaksınız" dedi.

DemirtaÅŸ, "Ä°nanıyorum ki Ä°sviçre'de sandıklardan birinci parti olarak HDP çıkacak. GördüÄŸüm kadarıyla bunun hazırlığını yapmışsınız" dedi.

Hükümeti eleÅŸtiren DemirtaÅŸ, "Hala ülkemiz dünyanın en yoksul ülkeleri arasında. Sadece son altı ayda dolar karşısında dünyada en fazla deÄŸer kaybeden Türk lirası oldu. Yani, 'Biz ülkeyi ileri demokrasiye taşıdık, dünyanın en büyük 18. ülkesi yaptık' diyenler, Türkiye'yi bütün dünyada en hızlı deÄŸer kaybeden ülkesi haline getirdiler" dedi.

Seçim sonuçlarının açıklanacağı tarihe iÅŸaret eden DemirtaÅŸ, "7 Haziran akÅŸamındaki zafer anını düÅŸüneceÄŸiz. Sandıklar açıldığında uzun zamandır özlemini çektiÄŸimiz, ülke hayaline bir adım daha yaklaÅŸmış olmanın heyecanıyla çalışacağız" ifadelerini kullandı.

DemirtaÅŸ, "Sizler burada izleyeceksiniz, sandıklar açılmaya baÅŸlandığında göreceksiniz ki verdiÄŸiniz hiçbir oy boÅŸa gitmemiÅŸ. Göreceksiniz attığınız hiçbir slogan boÅŸa gitmemiÅŸ, göreceksiniz yaptığınız hiçbir yürüyüÅŸ boÅŸa gitmemiÅŸ, sandıktan zafer olarak çıkmış. O sizin zaferiniz olacak. O zafer bizzat sizin emeÄŸinizin sonucu olacak" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"7 Haziran'da bunu hak etmek için sıkı çalışmak lazım" diyen DemirtaÅŸ sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
"Barajı geçer miyiz geçmez miyiz, çalışmaya, emeÄŸe baÄŸlıdır. Çalıştığımız zaman kazanılabileceÄŸini defalarca ispatladık. Yeter ki bu disiplinle büyük bir ciddiyetle çalışmamızı sürdürelim"

DemirtaÅŸ, "Biz size güvenerek halkımıza ve sizlerin ruhuna inanarak bu barajı aÅŸacağız dedik. BaÅŸka güvendiÄŸimiz Allah'tan, halkımızdan baÅŸka kimse yok" dedi.

Öte yandan, mitingin yapıldığı salonda "1915 Ermeni Soykırımını Kınıyoruz" afiÅŸi asıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.