Sosyal Medya

Güncel

Van'da adaylara taşlı ve yumurtalı saldırı

Van'da AK Parti İl Başkanlığı'ndaki tanıtım toplantısına gelen adaylar, parti otobüsünün şehir merkezinden geçişi sırasında vandallar tarafından yumurtalı ve taşlı saldırıya uğradı. Otobüs camlarının taşlarla kırıldığı olayda, konvoyun da önü kesildi. Saldırı sonrası açıklama yapan AK Parti Van milletvekili adayı Kayatürk, "Biz barış içerisinde bir yarış olsun istedik, bunlar Van'a yakışmıyor" dedi.



AK Parti Ä°l BaÅŸkanlığı önünde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Ankara'dan Van'a gelen adaylar Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Åževli, Özge Burak DeÄŸer, Yakup AladaÄŸ ve Nizamettin AÄŸar, Ferit Melen Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı.

Konvoy halinde parti otobüsüyle ÅŸehir merkezine gelen adaylar, Kazım Karabekir Caddesi'nde bir grubun yumurta ve taÅŸlı saldırısına uÄŸradı.

Otobüs camlarının taÅŸlarla kırıldığı olayda, yaralanan olmadı.

Daha sonra il baÅŸkanlığı önündeki tanıtım mitingine katılan adaylar, partilileri selamladı.

AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk, burada yaptığı konuÅŸmada, Ankara'dan Van'a, genel merkezlerinin üzerlerine yüklediÄŸi büyük sorumluluk ve bu sorumluluÄŸu yerine getirme heyecanı ile geldiklerini ancak her seçim döneminde yaÅŸanan saldırıların bu dönemde de baÅŸlatıldığını ifade etti.

Bölgede barış ve kardeÅŸlik temelinde tüm siyasilerle el ele vererek hizmet üretmek istediklerini aktaran Kayatürk, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Van'ın merkezine sevgi, heyecan ve coÅŸkuyla girdiÄŸimizde yine terbiyesizliklerle karşılaÅŸtık. Yine yumurta attılar. Yumurta atmak edepli olmasa bile, medeni bir protesto ÅŸeklidir. Sonra peÅŸinden baktık ki, bunların bir damarında problem, sıkıntı var. Bunlar bu taÅŸları ellerine alıp birilerinin kafasına atmadan rahat edemiyorlar. O taşı attılar, camlarımızı kırdılar ve arkadaÅŸlarımıza saldırdılar. Allah aÅŸkına biz bu insanlarla nasıl götüreceÄŸiz bu iÅŸi. Bu mu insanlık, bu mu demokrasi. Kurdukları her partinin başına 'demokrasi', parti ismi içerisine mutlaka 'barış' getirecekler, sonra da bunları yapacaklar. Bunların barışıyla problemi var."

KonuÅŸması sırasında otobüste bulunan partililerin, kendilerine atılan taÅŸları sahneye bırakması üzerine Kayatürk, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti:

"Biz bunlarla barış içerisinde bir yarış olsun istedik. Sizin kadın kolları il baÅŸkanınızın ve bir parçanız olan eÅŸinizin olduÄŸu cama, kocaman taÅŸlar geliyor. Bu camlar paramparça ediliyorsa, sizin de elbette ruh halinizde bir deÄŸiÅŸiklik olacaktır. Dolayısıyla bunlar Van'a yakışmıyor, bunların yapılmaması lazım. BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı, belediye baÅŸkanları, buradaki insanlar, iÅŸ yerlerine molotof kokteylleriyle saldırılsın, camları kırılsın diye sizi seçmedi. Ä°nsanlar burada hizmet için sizi seçti. Ä°nsanlar burada, molotof, taÅŸ, kriz, karışıklık istemiyor. Ä°nsanlar sizden hizmet istiyor. Birilerinin artık çıkıp bu HDP'ye bir ÅŸey söylemesi lazım. Bu nedir Allah aÅŸkına. Daha bugün bismillah dedik, camlarımız kırıldı. Allah'ın izniyle 8 Haziran'da halk cevabını fazlasıyla verecektir."

KonuÅŸmaların ardından adaylar, il baÅŸkanlığına geçerek, toplantı salonunda il ve ilçe yönetimi ile partililerle seçim çalışmaları hakkında görüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.