Sosyal Medya

Güncel

HDP'ye yapılan saldırıda gözaltılar var

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Ankara Çankaya'da bulunan Genel Merkez binasına sabaha karşı 04.00 sularında yapılan saldırıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı...



Parti binasını koruyan polis saldırganlara ateÅŸle karşılık verdi. YaÅŸanan çatışmada sokakta bulunan araçlara kurÅŸun isabet etti. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden uzaklaÅŸtı.

Ajanslarda yer alan bilgiye göre,
 HDP Genel Merkezi'ne gelen Olay Yeri Ä°nceleme ve Terörle Mücadele ekipleri çalışma yapıyor. Polis, saldırıya iliÅŸkin 2 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken parti tabelasına kurÅŸunların isabet ettiÄŸi öÄŸrenildi. HDP Ä°stanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, parti binasında gelerek, gazetecilere açıklamada bulundu.

''Sabah 04.00'te buradan geçen beyaz bir aracın içerisinde silah veya silahlarla ateÅŸ edildi'' diyen Önder, binadaki görevlilerin ve polislerin olaya müdahale ettiÄŸini, ancak zanlıların araçla kaçtığını anlattı. Önder, "Åžu anda polis, civardaki güvenlik kameralarından aracın plakasını ve içindekilerinin kimliÄŸini tespit etmeye çalışıyor'' diye konuÅŸtu.

Olayın, ''HDP'nin barajı aÅŸmamasına dönük provokasyonların bir parçası'' olduÄŸunu iddia eden Önder, ''Bütün bunlara karşı inadına ve ısrarla barışı, demokratik siyaseti savunmaya kararlıyız. Saldırganlar ve onları örgütleyenler baÅŸta olmak üzere herkesin bilmesinde fayda var, kimse bizden bu yöntemin tuzaklarına düÅŸecek karşılık vermemizi beklemesin. Israrla barış, demokratik siyaset demeye devam edeceÄŸiz'' ifadelerini kullandı. 

Araçta kaç kiÅŸi olduÄŸunu bilmediklerini söyleyen Önder, "Polis de arkalarından bir, iki el ateÅŸ etmiÅŸ" dedi. 

Bir gazetecinin ''Tehdit alıyor muydunuz'' sorusuna üzerine Önder, ''Tehdit bizim hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bu tür dönemlerde bunlar biraz çoÄŸalır. Bu bizim rutinimiz olmuÅŸ neredeyse'' karşılığını verdi.

Önder, ''Saat 04.00'te bu hadise oldu, olay yeri inceleme ekibi saat 10.00'da geldi. Åžu ana kadar beni ya da arkadaÅŸlarımızı Hükümetten ya da devletten arayan olmadı'' diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.