Sosyal Medya

EÄŸitim

LYS başvuru süreleri uzatılmayacak

ÖSYM, LYS'ler için başvuruların 21 Nisan'da sona ereceği ve başvuru süresinin uzatılmayacağı uyarısında bulundu



Lisans YerleÅŸtirme Sınavları (LYS) için baÅŸvuruların 21 Nisan'da sona ereceÄŸi ve baÅŸvuru süresinin uzatılmayacağı açıklandı. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, üniversite adaylarının gireceÄŸi LYS için baÅŸvurular, internet aracılığıyla bireysel olarak aday iÅŸlemleri sistemi "ais.osym.gov.tr" veya herhangi bir baÅŸvuru merkezinden yapılabilecek. 

BaÅŸvuru iÅŸlemleri, 21 Nisan'da, baÅŸvuru merkezlerinde mesai saati bitiminde; internette ise saat 23.59'da sona erecek. BaÅŸvuru süresi uzatılmayacak.

Adaylar, hesaplanmasını istedikleri puana uygun olarak istedikleri LYS'lere girebilecek. Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluÅŸabilecek ve, tablolarda yapılabilecek deÄŸiÅŸiklikler, ek puanla yerleÅŸtirme yapılan programlar, gelecek yıllarda söz konusu olabilecek yatay ve dikey geçiÅŸler gibi durumlar nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için adayların, LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5'e girmeleri yararlarına olacak.

Adayların, hangi LYS'lere gireceklerine karar verdikten sonra, süresi içinde baÅŸvurmaları, iÅŸlemini internetten bireysel olarak yapacak adayların da "BaÅŸvuru iÅŸlemi ÖSYM'ye bildirilmiÅŸtir" uyarısını mutlaka görmeleri ve çıktı almaları gerekiyor. ÖSYM baÅŸarısız kayıt iÅŸleminden sorumlu olmayacak.

Merkezler, baÅŸvuruları resmi iÅŸ günlerinde ve mesai saatleri içinde alacak. Adayların, baÅŸvuru merkezlerine ÅŸahsen gitmeleri ve nüfus cüzdanları veya süresi geçerli pasaportları ile doldurulmuÅŸ aday baÅŸvuru formlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Merkez aracılığıyla baÅŸvuracak adaylar, bilgilerinin doÄŸruluÄŸunu görevli tarafından kendilerine verilen çıktıdan kontrol ettikten sonra çıktıdaki onay kodunu görevliye bildirecek. Görevli tarafından, onay kodu sisteme girildikten sonra baÅŸvuru iÅŸlemi yapılacak. Onay kodu girilmeyen baÅŸvurularda, sınav ücreti yatırılamayacağı için baÅŸvuru geçersiz ve sorumluluk adaya ait olacak.

Adaylar, baÅŸvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek, baÅŸvuru iÅŸlemlerini tamamlayacak. Sınav ücreti ödenmeyen baÅŸvurular geçersiz sayılacak ve bu adayların bina ve salon atamaları yapılmayacak Bu adaylar için giriÅŸ belgesi düzenlenmeyecek. LYS baÅŸvuru iÅŸlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırarak baÅŸvurusunu tamamlamayan adayların, sınavlara girmeleri mümkün olmayacak.

Sınav ücreti ödeme iÅŸlemleri, 22 Nisan'da, bankadan ödeme yapacak adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapacak adaylar için saat 23.59'da sona erecek.

Ücretini yatırarak baÅŸvurusunu tamamlayan adayların, süresi içinde ÖSYM'nin internet sayfasındaki aday iÅŸlemleri sisteminden, baÅŸvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve aday baÅŸvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinerek özenle koruması gerekiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.