Sosyal Medya

Coğrafyamız

''Bebek ölümleri yaşanabilir'

Bağdat'a giriş için kefil getirmeleri istenen Enbarlılara izin verilmemesi durumunda bebek ölümlerinin yaşanabileceği belirtildi.



BaÄŸdat Ä°l Meclisi BaÅŸkanı Riyad el-Addad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Enbar'dan gelen binlerce kiÅŸinin bulunduÄŸu Beziber bölgesini ziyaretim sırasında yeni doÄŸan yaklaşık 100 bebek gördüm. BaÄŸdat'a giriÅŸlerine izin verilmezse bebekler yaÅŸamlarını yitirebilir" dedi.

Söz konusu grubun içerisinde yaÅŸlılar ve engellilerin de bulunduÄŸunu ifade eden Addad, "BaÄŸdat'a giriÅŸ için güvenlik güçlerinin yürüttüÄŸü iÅŸlemler, karmaşık ve gecikmeye neden oluyor" diye konuÅŸtu.

Savunma Bakanlığı'na baÄŸlı BaÄŸdat Operasyonlar Komutanlığı, IŞİD mensubu olmalarından duyulan endiÅŸe nedeniyle göç edenlerin BaÄŸdat'a geçiÅŸlerine izin vermek için baÅŸkent sakinlerinden kefil getirmesi ÅŸartı koÅŸuyor.

Öte yandan UlaÅŸtırma Bakanı Bakır ez-Zübeydi, Ramadi'de IŞİD mensupları ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların ÅŸiddetlenmesinin ardından sivil halkın tahliyesi için komite oluÅŸturdu.

IŞİD'in 9 Nisan'da Ramadi'nin kuzeyindeki Elbuferac bölgesine düzenlediÄŸi saldırının ardından güvenlik güçleri geri çekilmiÅŸ, örgüt militanları bölgede kontrolü saÄŸlamıştı. Ordu, 8 Nisan'da IŞİD'i tasfiye etmek ve denetimi saÄŸlamak üzere ülkenin batısındaki Enbar ilinde operasyon baÅŸlatmış ve Ramadi'nin doÄŸusundaki Sicariye ve Fellahat bölgelerinde kontrolü ele geçirmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.