Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ruhani: Her iki dünyada utanç getirecektir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen operasyonu ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan öncülüÄŸünde kurulan koalisyonun Yemen'e düzenlediÄŸi askeri operasyonu sert bir dille eleÅŸtirerek, "Mazlum halklara saldırmak, saldırganlara her iki dünyada utanç getirecektir" dedi.

CumhurbaÅŸkanı Ruhani, Ulusal Ordu Günü dolayısıyla baÅŸkent Tahran yakınındaki Ä°mam Humeyni türbesinin önünde düzenlenen askeri geçit töreninde yaptığı konuÅŸmada,"Silahlı kuvvetlerimiz her zaman mazlumları korumayı görev bilmiÅŸtir. Neden silahlı kuvvetlerimizin kapasitelerinden doÄŸru bir ÅŸekilde faydalanmıyorlar, Yemen'e saldırının hedefi nedir, çocuklara saldırmak size güç mü katıyor?" ifadelerini kullandı.

"Bölge halklarının yüreÄŸine kin tohumları ektiniz ve bu yaptığınızın cevabını er ya da geç alacaksınız" diyen Ruhani, Ä°ran ordusunun bölgede barış taraftarı olduÄŸunu savunarak, "Ä°ran silahlı kuvvetleri günümüzde öz güven, yeterlilik ve yenilikçiliÄŸin ışığında bölgedeki en büyük silahlı güçtür. Ancak bu gücün hedefi barış ve güvenliktir, çocuk ve mazlumlara saldırı deÄŸil. DiÄŸer ülkelerin silahlı güçleri de bu hedef doÄŸrultusunda Ä°ran ordusunu örnek almalı, fitne peÅŸinde koÅŸmaktan ve Yemen'de çocuk, kadın ve yaÅŸlılara saldırmaktan vazgeçmelidir" diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.