Sosyal Medya

Güncel

'İstikrar petrol yataklarından çok daha önemlidir'

Eski İçişleri Bakanı Ala, "İstikrar bütün madenlerden, bütün petrol yataklarından çok daha anlamlı, çok daha önemlidir bir ülke için" dedi.



Eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Ala, "Seçime gidiyoruz. Ä°nÅŸallah biz de sandığımıza, milletimizin iradesine hiçbir baskıyı kabul etmeyiz, hiçbir tehdide pabuç bırakmayız, bunu kabul etmeyiz, hiçbir sabotajı, provokasyonu engellemekten geri durmayız ve bunun bizim irademizi sakatlamasına izin vermeyiz" dedi.

Ala, Erzurum Hizmetiçi EÄŸitim Merkezi'nde "Barışa Birlikte Yürüyelim Bir Zeytin Dalı da Sen Uzat" sloganıyla düzenlenen toplantıda 81 ilden 500 muhtarla bir araya geldi.

Babasının da muhtar olduÄŸunu ve bundan da büyük bir gurur duyduÄŸunu dile getiren Ala, "Temel bir ilkemiz var. Aynı geminin içerisinde yol alıyoruz, daha önceki uygulamalar gibi 'gemi batarsa batsın, batan geminin içerisinde biz lüks kararlar alalım daha yukarılara çıkalım' anlayışını terk ettik. Gemiyi batırmamak için hep birlikte hedef edindik. O gemi yol alırken de 'hepimizin durumu biraz daha iyileÅŸsin' diye kararlar alıyoruz" dedi.

Ala, muhtarların taleplerinin çok öncelikli olduÄŸunu vurgulayarak, sandığa en yakın siyasetçiler olan muhtarların, milletin nabzını çok iyi tuttuÄŸu için milletin derdini dile getirdiklerini söyledi.

AK Parti hükümetlerinden önce 2002 yılında bir muhtarın 97 lira maaÅŸ aldığını hatırlatan Ala, ÅŸimdi muhtar maaşının 904 lira olduÄŸunu söyledi.

Muhtarların taleplerini not aldığını ve takipçisi olacağını ifade eden Ala, "Türkiye 2002'den beri büyüyor. 2002'den beri büyüyor da neyle büyüyor? Biz yeni petrol yatakları bulmadık, dünyaya zenginlik anlatacak kadar, örnek olacak kadar yeni madenler keÅŸfedilmedi. Sahip çıktığımız ve arkasında durduÄŸumuz sandığı biraz daha keÅŸfettik. Ä°stikrar oluÅŸturdu o da. O istikrar bütün madenlerden, bütün petrol yataklarından çok daha anlamlı, çok daha önemlidir bir ülke için. Biz bunlara sahip deÄŸiliz ama biz hep geliÅŸiyoruz, kalkınıyoruz ama yanı başımızda kardeÅŸ ülkelerimiz iç savaÅŸla uÄŸraşıyor, onların çektiÄŸi acıyı yüreÄŸimizde hissediyoruz, kucağımızı da açıyoruz onlara. Maalesef siyasi istikrarı saÄŸlayamadıkları için Türkiye gibi zenginleÅŸemiyorlar, büyüyemiyorlar, kalkınamıyorlar" diye konuÅŸtu.

Ala, çözüm süreci için bir arada olmanın çok önemli olduÄŸunu vurgulayarak, istikrarlı bir yönetimin hem ekonomide hem sosyal alanda neler baÅŸarabileceÄŸini herkesin görmesi gerektiÄŸini söyledi.

Halkın iradesi olan sandığa sahip çıkıldığı sürece, halkın iradesini alan iktidarın çözemeyeceÄŸi sorun olmayacağını ifade eden Ala, çözüm sürecinin de nihayete erdirilmesiyle Türkiye'nin ilerlemesinin önünde engel kalmayacağını belirtti.

Ala, Avrupa BirliÄŸi Parlamentosu'nun aldığı kararı ve Papa Franciscus'un 1915 olaylarına iliÅŸkin Ermeni iddialarına yönelik sözlerini hatırlatarak, ÅŸunları kaydetti:

"Papa bir nutuk icat ediyor. Bizim ÅŸanlı tarihimizi soykırım yapmakla itham ediyorlar. Yine harekete geçtiler ama biz yine Erzurum'da yine milletin temsilcileriyle bir aradayız. O zaman o sorunları nasıl çözdüysek bu sorunları da yine çözeceÄŸiz. Biz o sorunları çözeriz de siz kendinize nasıl izah ediyorsunuz. EÄŸer bir memleket üç kıtaya hakim bir devlet 7 düvelle savaÅŸ yaparken içinde bir takım sorunlar olmuÅŸ, bazı topluluklar harekete geçmiÅŸ ve orada karşılıklı ciddi problemler yaÅŸanmış ve bu devlet de eskiden beri yaptığı çözüm yolunu yeniden devreye sokarak insanları alıp baÅŸka bir yere ve yine kendi sınırları içerisinde baÅŸka bir yere tehcir etmiÅŸse ve onlar tehcir edilirken 'herhangi bir aksaklık meydana gelmesin' diye defalarca talimatlar göndermiÅŸse ve yine kendi sınırları içinde iskan edinmiÅŸlerse buna nasıl soykırım diyorsun. Buna soykırım diyeceksen, gaz odalarına ne diyeceksin be kardeÅŸim."

AK Parti'nin Türkiye için hedefleri olduÄŸunu, bölge için kaygıları olduÄŸunu dile getiren Ala, Türkiye'nin din ve vicdan hürriyeti önündeki engellerin kaldırıldığını ve irtica gelmesi beklenirken kardeÅŸliÄŸin pekiÅŸtiÄŸini hatırlattı.

Terör meselesini de çözüme kavuÅŸturacaklarını vurgulayan Ala, "Anneler aynı dilden aÄŸlar. Onlar aynı dilden üzülürler. Bu meseleyi de kökünden çözeceÄŸiz. O zaman da Türkiye prangalarından kurtulduÄŸu için inanılmaz bir kalkınma hamlesiyle 2023 hedeflerine ulaÅŸacak. Biz bunu yaptığımızda bunun Türk dünyasında, Ä°slam dünyasında, OrtadoÄŸu'da, Orta Asya'da, Balkanlarda nasıl bir etki yapacaklarını bildikleri için harekete geçiyorlar ve bir takım akla mantığa sığmayan ÅŸeyler yapıyorlar. Hiç onların önemi yok yeterki biz ne yapacağımızı bilelim. Seçime gidiyoruz. Ä°nÅŸallah biz de sandığımıza, milletimizin iradesine hiçbir baskıyı kabul etmeyiz, hiçbir tehdide pabuç bırakmayız, bunu kabul etmeyiz, hiçbir sabotajı, provakasyonu engellemekten geri durmayız ve bunun bizim irademizi sakatlamasına izin vermeyiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak da Erzurum'un Doğu Anadolu'nun merkezi bir il olduğunu belirtti.

Çözüm sürecinde kimin ne dediÄŸinin çok anlaşılmadığını dile getiren altıparmak, "Siz muhtarlarımız 81 ilden yürekli bir duruÅŸ sergilediniz. 'Biz çözümden yanayız, biz kan istemiyoruz' dediniz. Bunun Erzurum'da açıklanıyor olması da çok büyük anlam ifade etmektedir. Bu topraklarda verilen mücadele Türk, Kürt, Laz, Çerkez mücadelesi deÄŸil, Müslüman mücadelesiydi. Hatta Hrant Dink öldürüldüÄŸünde Batı medyasında 'Bir Ermeni gazeteci öldürüldü' denmedi. 'Bir Türk medya mensubu katledildi' dendi. Bu topraklardaki mirasta Rum, Ermeni de katkı saÄŸlamıştır. Bizler inançlı insanlar olarak mirasyedi, haramzade deÄŸiliz. KardeÅŸçe hareket etmezsek Allah bunun hesabını sorar.

Oyuncu Ahmet Yenilmez de Efkan Ala'nın daveti üzerine çıktığı kürsüde "Bütün Müslümanlar kardeÅŸtir. Biz iki taraflı kardeÅŸ katili olduk. Allah huzuruna kul hakkıyla gitmeyelim, kardeÅŸ katili olarak gitmeyelim. HelalleÅŸelim" dedi.

Toplantıda Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel BaÅŸkanı Hüseyin Akdeniz ve ev sahibi Erzurum Muhtarlar Dernek BaÅŸkanı Cemal Korkmaz, muhtarların sıkıntılarını dile getirerek, çözüm sürecine verdikleri desteÄŸi anlattı.

KonuÅŸmaların ardından Ala, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel BaÅŸkanı Hüseyin Akdeniz ve Ahmet Yenilmez'e Oltu taşı tespih ve kol düÄŸmesi hediye etti.

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.