Sosyal Medya

Güncel

Zekeriya Öz'den gider ayak temizlik

17 Aralık darbe girişimi sırasında Sarıgül’ün imar yolsuzluğunun Zekeriya Öz tarafından sümenaltı edildiği iddia edildi



AkÅŸam'ın haberine göre, 'Paralel yapı'nın açığa alınan savcısı Zekeriya Öz'ün kirli oyunları tek tek deÅŸifre oluyor. 17 Aralık'ta hükümete darbe giriÅŸiminin mimarlarından Öz'ün o dönem dinlemeye takılan ve büyük imar yolsuzluÄŸu ortaya çıkan ÅžiÅŸli Eski Belediye BaÅŸkanı Mustafa Sarıgül'ün oÄŸlu Emir Sarıgül'ün dosyasını sümenaltı ettiÄŸi ortaya çıktı. 

HSYK'YA Ä°HBAR ORTAYA ÇIKARDI

CHP'li belediyeler ÅžiÅŸli, BeÅŸiktaÅŸ ve Kadıköy’de imar yolsuzluÄŸu yaptığı gerekçesiyle hakkında soruÅŸturma yürütülen Emir Sarıgül’e Zekeriya Öz ve Muammer AkkaÅŸ’ın kıyak yaptığı belirlendi. HSYK'ya yapılan ihbarla ortaya çıkan skandala göre 17 Aralık soruÅŸturması kapsamında Emir Sarıgül’ün isminin yer aldığı dosya, suçlu olduÄŸuna dair delillerin ve dinleme kayıtlarının bulunmasına raÄŸmen Zekeriya Öz ve Muammer AkkaÅŸ tarafından iÅŸleme konulmamış. Ä°hbar üzerine HSYK Sarıgül'e soruÅŸturma baÅŸlattı. MüfettiÅŸler delillerin olduÄŸu zarfı emanet bürosunda buldu. Zekeriya Öz’ün imzasıyla iÅŸlem yapılmış gibi gösterilen dosyada Sarıgül’ün CHP’li belediyelerin bulunduÄŸu alandaki imar usulsüzlüÄŸü bilgilerinin yer aldığı ortaya çıktı. 

20 Mart'ta ifade verdi

2 Mart 2015’de ifadeye çaÄŸrılan Emir Sarıgül'e Zekeriya Öz ile baÄŸlantısı soruldu. Sarıgül, Öz ile toplantı ve yemeklerde tanıştığını belirterek, ÅŸahsi ve menfaate dayalı iliÅŸkilerinin olmadığını, hiçbir yardım talep etmediÄŸini ve dosya içerisinde bulunan tapelerden haberinin olmadığını söyledi. Sarıgül’ün ifadelerini alan müfettiÅŸ raporu HSYK’ya gönderdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.