Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da toplu ulaşım 24 merkezde toplanacak

İstanbul'daki ulaşım sistemlerini birbirlerine entegre edecek toplam 24 aktarma istasyonu açılacak



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi Ulaşım Planlama MüdürlüÄŸü, toplu taşım sistemlerinin merkezleri olacak aktarma istasyonlarının mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için 5 ve 6 Mayıs'ta ihale düzenleyecek. 

Avrupa Yakası'nda toplam inÅŸaat büyüklüÄŸü 600 bin metrekare olan 14, Anadolu Yakası'nda ise toplam inÅŸaat alanı 400 bin metrekare olan 10 aktarma istasyonu yapılacak. 

Metro, otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının birleÅŸme noktalarında planlanan aktarma istasyonları sayesinde vatandaÅŸlar, zaman kaybetmeden her yöne kesintisiz ulaşım saÄŸlayabilecek.

Ä°hale ÅŸartnamesine göre, aktarma istasyonlarında vatandaÅŸların gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafe, restoran, otopark gibi sosyal donatı alanları da bulunacak. Böylece vatandaÅŸlar araçlarını merkezlerin yer üstü veya yer altındaki otoparklarına bırakarak, toplu ulaşımı kullanabilecek.

Aktarma merkezlerinin engellilerin kullanımına uygun olarak planlanmasını öngören ÅŸartnamede, bu alanların aÄŸaçlandırılması da yer aldı.

PROJELENEN MERKEZLER

Asya Yakası'nda Dudullu, Kartal KavÅŸağı, Küçükyalı, Tepeüstü, HaydarpaÅŸa Ayrılık ÇeÅŸmesi, TaÅŸdelen, Sancaktepe, Kurtköy, Samandıra ve Uzunçayır ile Avrupa Yakası'nda Sefaköy, Kirazlı, Yenibosna, Ä°ncirli, Mahmutbey, ÇobançeÅŸme, Çırpıcı, TÜYAP, Avcılar, KazlıçeÅŸme, Halkalı, BaÅŸakÅŸehir, KayaÅŸehir ve BahçeÅŸehir aktarma istasyonları projelendirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.