Sosyal Medya

Güncel

'Herkes dinleniyor'

Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, Türkiye’de halen Başbakan dahil herkesin dinlendiğini iddia ederek Bilgi Teknolojileri Kurumu'na ağır eleştirilerde bulundu.



Yerli dördüncü nesil 4G haberleÅŸme teknolojisi geliÅŸtirme projesi ULAK kapsamında düzenlenen bir etkinlikte konuÅŸan Savunma Sanayi MüsteÅŸar Yardımcısı Orhan ÖÄŸe, Türkiye'de halen BaÅŸbakan da dahil herkesin dinlendiÄŸini belirtti ve Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu'na (BTK) ağır eleÅŸtirilerde bulundu. Bir gazetecinin "Türkiye BaÅŸbakanı ÅŸu an dinleniyor mu?" sorusuna, "Herkes dinleniyor" yanıtını veren ÖÄŸe, "Milli bir yazılıma, donanıma sahip olmadan, hiç kimse Türkiye'de dinlemeyi önleyemez" dedi.

BTK’nın her yıl gelirlerinin yüzde 20’sinin AR-GE’ye ayrılması gerektiÄŸini belirten ÖÄŸe, "Yıllık tutarı 200 milyon Dolar. Ama BTK kendine yakışanı yaptı. Ne yapıyordu BTK bu dönemde. Bu ülkenin BaÅŸbakanını dinleyip, dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu. Bugün de beni yanıltmadı aynı ÅŸeyi yaptı. Yerli teknolojilerle deÄŸil, yabancı teknolojiyle 4G lisanslarını veriyor" dedi.

Projenin baÅŸarısız olması gibi bir kaygılarının olmadığını belirten ÖÄŸe, "Ama hainler bu ülkede yok olacak. Hainlik sadece daÄŸda teröristlikle olmuyor. Devlet imkanlarıyla koltuklarda oturup, her türlü imkanlarından istifade edip, devletten maaÅŸ alıp bu ülkeye hainlik yapanlar var. Ama bunların da hesapları sorulacak. Hainler her zaman hezimete uÄŸrayacak, hiç ÅŸüphemiz yok" diye konuÅŸtu.

'Türkiye'de gizli bir el var'

Törenin ardından ÖÄŸe, eleÅŸtirileriyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. BTK’yı neden hedef aldığı sorulan ÖÄŸe, "13 Åžubat 2013’de bu projeye baÅŸladığımızda BTK da vardı. Her 3 ayda bir deÄŸerlendirme toplantılarına onları da dahil ettik. Bu projeyi hep beraber yürütüyorduk ancak son 6 aydır çalışmalarından bize bilgi vermediler ve toplantılara iÅŸtirak etmediler. Arkasında bir sinsi plan olduÄŸunu biz sonradan fark ettik" dedi.

Türkiye’de gizli bir elin olduÄŸunu söyleyen ÖÄŸe,“ Nuri DemiraÄŸ’ın başına ne geldiyse, Vecihi HürkuÅŸ’un başına ne geldiyse, Devrim otomobillerinin başına ne geldiyse 4G teknolojilerini yerli üreten firmaların başına o gelecek. Ama biz yapacağımızı yapacağız” diye konuÅŸtu.

Türkiye'de herkes dinleniyor

Türkiye’de hâlâ herkesin dinlendiÄŸini iddia eden ÖÄŸe, "Türkiye’nin milli bir ÅŸebekesi yok. Yani ülkemizde 20 kilometre uzaklıktan bir baz istasyonu trafiÄŸini istediÄŸi gibi herkes çekebilir. Herkes dinlenebilir, herkes dinleniyor”dedi. ÖÄŸe, dinlenmelerinin önlenmesi için kriptolu bir ÅŸebekenin olmasını gerektiÄŸini anlatarak, “BTK’nın böyle bir ÅŸeyden de haberi yok. Hiçbir ÅŸeyden haberi yok. Bu projenin önündeki en büyük engel BTK’dır. Bilerek yapıyor. Sadece yabancıların kucağında olduÄŸu için yapıyor. BTK’yı ÅŸu anda yabancı vendorlar yönetiyor. Yazıklar olsun onlara” diye konuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.