Sosyal Medya

Coğrafyamız

Zarif: Yemen'e operasyonu durdurun

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Yemen'e yönelik ‘Kararlılık Fırtınası’ operasyonunun derhal durdurulmasını ve halka yardım gönderilmesini istedi.



Ä°ran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre Muhammed Cevad Zarif, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon  ile yaptığı telefon görüÅŸmesinde, Yemen'de Husilerin ilerleyiÅŸinin engellenmesi amacıyla Suudi Arabistan öncülüÄŸünde baÅŸlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun derhal durdurulması ve Yemen halkına yardım gönderilmesini talep etti.

Ä°ran'ın, Yemen'deki çatışmaların sona erdirilmesi için BM'ye önerdiÄŸi 4 maddelik barış planına deÄŸinen Zarif, Yemen'deki taraflar arasında kısa sürede diyaloÄŸun saÄŸlanması gerektiÄŸini, ülkesinin de Yemen'deki krizin çözümü için hazır olduÄŸunu belirtti.

BM Genel Sekreteri Ban ise Yemen krizine barışçıl bir çözüm için Ä°ran'ın çabalarını takdir ederek, buradaki maÄŸdurlara acil gıda ve tıbbi yardım gönderilmesi gerektiÄŸini ifade etti.

Ban ayrıca, Ä°ran ile P5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakere sürecinden duydukları memnuniyeti bildirerek, BM'nin müzakerelerde nihai anlaÅŸmaya varılmasına destek vereceÄŸini kaydetti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.