Sosyal Medya

Güncel

Ağrı Valisi: Buna izin veremezdik

PKK içinde çözüm sürecini sabote etmek isteyenler olduğuna dikkat çeken Ağrı Valisi Musa Işın: “Devlet içinde ayrı bir devlet gibi hareket etmek istiyorlar. Etkinlik adı altında eli silahlı teröristlerin propaganda yapmasına izin veremezdik.”



AÄŸrı Valisi Musa Işın, PKK’nın Tendürek dağındaki çatışmaya neden olan gösterileri barışı sabote etmek amacıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸini söyledi. Işın, “PKK içinde süreci zedelemek isteyenler seçime kadar böyle ‘etkinlik’ gerekçesiyle halk üzerinde baskı kurmayı amaçlıyor. PKK’nın çözüm sürecine dair samimiyetine vurgu yapan Vali, barış isteyen, silahsızlanmayı ön gören örgüt daha birkaç gün önce lise öÄŸrencisi iki genç kızı daÄŸa götürür mü” diye sordu. PKK’nın ‘etkinlik’ bahanesiyle halka oy baskısı yaptığını söyleyen AÄŸrı Valisi Işın, PKK’lılarla yaÅŸanan çatışmanın perde arkasını STAR’dan Helin Åžahin'e  anlattı:

4 Nisan’da baÅŸladı

Işın, söz konusu çatışmanın yaÅŸanmasına neden olan süreci ÅŸöyle anlattı: “HDP, 4 Nisan’da Abdullah Öcalan’ın doÄŸum haftası gerekçesiyle DoÄŸubayazıt’ın, AÄŸrı dağı eteÄŸindeki bir köyde ÅŸenlik düzenledi. Biz, çözüm sürecini dikkate alarak ÅŸenliÄŸe karışmadık. Ancak edindiÄŸimiz bilgiler ve gördüklerimize baktığımızda olayın ÅŸenlik deÄŸil, örgüt propagandası olduÄŸunu net ÅŸekilde tespit ettik. 4 Nisan’da kurulan platformda, daÄŸdan inen 12 PKK’lı konuÅŸma yaptı ve “bizim kurduÄŸumuz mahkemelere gideceksiniz, seçimde sizden büyük beklentilerimiz var. Biz ne diyorsak ona göre hareket edeceksiniz’ ÅŸeklinde talimatlar vererek, yüzlecerce köylüye örgüt propagandası yaptılar. Åženlik ayrı, örgüt propagandası ayrıdır. Devletin sınırları içinde ayrı bir devletmiÅŸ gibi hareket ediyorlar. Buna izin veremezdik. Valilik olarak üzerimize düÅŸeni yaptık ve gerekli güvenlik önlemlerini aldık. EtkinliÄŸin yapılacağı yere giden yolları kapattık. Devletin görevi budur. Göz göre göre terör propagandasına izin veremezdik. “

Etkinlik deÄŸil propaganda

Işın, ÅŸöyle devam etti: “4 Nisan’daki örgüt propagandasının ardından süreç 11 Nisan’a uzandı. PKK yine aynı propagandayı yapmak için harekete geçti. Bazı kiÅŸiler ‘45 kiÅŸilik köyde kime propaganda yapılacak’ diyor. Oysa durum böyle deÄŸil. Etkinlik bahanesiyle yüzlerce insan çevreden akın akın geliyor. Ä°nsanları toplayıp örgütün talimatları gereÄŸi hareket edilmesi için telkin veriliyor. Tendürek’te de, DoÄŸubayazıt’takinin ikincisini yapmak istediler.”

Åženlik yerine roketle mi gelinir

AÄŸrı’daki olayın ardından birileri utanmadan “Oraya asker neden gitti” diye soruyor diyen AÄŸrı Valisi, “Askerin görevi budur. Çatışma saat 3.40’da baÅŸlayıp, akÅŸama kadar sürdü. Barış isteyen örgütün ÅŸenlik yerinde mühimmatla, roket atarla ne iÅŸi var? Yaralılarımızı almaya çalışırken bile helikopterimize ateÅŸ ettiler. VatandaÅŸ mevzilere girince çatışma durdu. Vatandaşın oraya girmesi de normal deÄŸildi. Yolları kapatmıştık ancak patikalardan oraya vardılar. Biz askerimizi kurtarmak için çalışmalar yapıyorduk” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.