Sosyal Medya

Coğrafyamız

İlk umre kafilesi Kudüs'te

Diyanet İşleri Başkanlığının Türk vatandaşların talepleri üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turunda ilk kafile Kudüs'e ulaştı.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Umre turu kapsamında Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı da ziyaret edecek kafile, Kudüs programına baÅŸladı. Boyunlarına "Kudüs 1. Tur" atkıları asan umrecilerin, son derece heyecanlı olduÄŸu görüldü.

Türkiye'den 155 kiÅŸinin katıldığı Kudüs baÄŸlantılı ilk umre kafilesinin grup baÅŸkanı Selman AktürkoÄŸlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kudüs'ü ziyaretten duyduÄŸu heyecanı dile getirerek, "Mescid-i Aksa'ya ayak bastığım andan itibaren Hz. Ömer'in ÅŸehre giriÅŸi daha sonra Selahaddin Eyyübi'nin ÅŸehri Haçlılardan teslim alışı gözümün önüne geldi. Sevinçleri ve hüzünleri beraber yaÅŸadık. Kudüs bir tarihtir ve güzel bir ÅŸehir. Tarihini size yaÅŸattıran ve hissettiren ÅŸehir" dedi. 

Tur kapsamında 3 gün Kudüs, 7 gün Mekke ve 4 gün Medine'de olmak üzere 14 gün konaklanacak olan umre yolcuları, Mescid-i Aksa'yı içinde bulunduran Kudüs'te, Ä°brahim, Ä°shak, Yakup ve Davud peygamberler ile Selman-ı Farisi ve Rabiatü'l-Adeviyye'nin kabirlerini ziyaret edecek, Ömer Cami ve Lut Gölü gibi mekanları gezecek. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.