Sosyal Medya

Coğrafyamız

Onları sevindirmek çocuk oyuncağı

İHH tarafından başlatılan “Onları Sevindirmek Çocuk Oyuncağı” kampanyası kapsamında temin edilen oyuncaklar, Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda kalan çocuklara dağıtılıyor.



Halep'e baÄŸlı Azez ilçesindeki Åžemmarin Yetim Kampı'nda barınan Suriyeli yetim çocukların yüzü, Türkiye'den gönderilen oyuncaklarla gülüyor. Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı'nca baÅŸlatılan “Onları Sevindirmek Çocuk Oyuncağı” kampanyası kapsamında toplanan oyuncaklar, Suriye'nin kuzey kesimlerinde oluÅŸturulan kamplarda barınan yetim çocuklara dağıtılıyor.

BÄ°RBÄ°RLERÄ°YLE YARIÅžTILAR

Ä°stanbul Mehmet Emin Saraç Ä°mam Hatip Ortaokulu öÄŸrencilerinin desteÄŸiyle temin edilen oyuncaklar, Ä°HH ekipleri tarafından Åžemmarin Yetim Kampı'ndaki çocuklara ulaÅŸtırıldı. Uzun süredir kampta yaÅŸayan çocuklar, kamyonetle getirilen oyuncakları alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Tek tek sıraya giren yetim çocukların, Türk öÄŸrencilerin hediyesi oyuncakları aldıktan sonra barındıkları konteynerlere koÅŸtuÄŸu görüldü.

ÖÄžRENCÄ°LER DESTEK OLDU

Ä°HH Kilis KoordinatörlüÄŸü Basın Sorumlusu Zafer Ersoy, kampanya kapsamında toplanan oyuncakları savaÅŸ maÄŸduru çocuklara ulaÅŸtırmanın sevincini yaÅŸadıklarını söyledi. Ä°stanbul Mehmet Emin Saraç Ä°mam Hatip Ortaokulu öÄŸrencilerinin temin ettiÄŸi oyuncakların ilk etapta Azez'deki Åžemmarin Yetim Kampı'nda dağıtıldığını ifade eden Ersoy, projeyle savaÅŸ maÄŸduru her çocuÄŸa bir oyuncak ulaÅŸtırmayı hedeflediklerini belirtti.

KENDÄ°MÄ° CENNETTE GÄ°BÄ° HÄ°SSETTÄ°M

Oyuncak alan çocukların büyük bir sevinç yaÅŸadığını anlatan Ersoy, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Çocuklar çok mutlu oldular ve adeta oyuncakları almak için birbirleriyle yarıştılar. Onların sevincine ortak olduÄŸumuz için kendimizi çok ÅŸanslı hissediyoruz. Oyuncakları dağıtırken kendimi Suriye'de deÄŸil de sanki cennette hissettim."

Hiçbir zaman unutmayacağız

Suriyeli Fatma Ali Türkiye'nin yardımlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi. Ä°HH'nın her türlü ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Ali, “SavaÅŸ nedeniyle çocukluÄŸunu yaÅŸayamayan evlatlarımız Türkiye'den gönderilen oyuncaklarla çok sevindi. EmeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.