Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani'den PKK'ya ihanet suçlaması!

Barzani, Kürt yönetimi için 'diktatörlük' diyen PKK'lı Duran Kalkan'a sert ifadelerle tepki göstererek, hükümeti ve meclisi, ihanet eden bu örgütlere karşı tedbir almaya çağırdı



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani, "Güney Kürdistan'daki merkezi diktatörlük yaÅŸayamaz" diyen PKK'lı Duran Kalkan'ın ifadelerine sert ifadelerle tepki göstererek, hükümeti ve meclisi tedbir almaya çağırdı. Hükümete ve meclise çaÄŸrıda bulunan Mesut Barzani, "Åžerefli Kürdistan halkına da çaÄŸrım ÅŸudur: Böyle grupların Kürdistan'da varlık bulmasına izin vermeyin. Vatana ihanet içindeki bu unsurlar iç savaÅŸ çıkarmak istiyor. Fitne çıkarmayı amaçlayan bu oluÅŸumlara imkan tanımayın." dedi.

Açıklamasında Kalkan'ın söz konusu emellerini, Kürt bölgesinde gerçekleÅŸtirmek istemesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Barzani, ÅŸunları kaydetti:Kürdistan'a farklı ÅŸekillerde düÅŸmanlık yapıldığına ÅŸahit oluyoruz. Demeç, açıklama, yazı ve farklı propaganda araçları düÅŸmanlığın yeni boyutudur. Ä°ç savaşı tahrik eden ve Kürtler arasında fitne sokmayı amaçlayan açıklamalar yapılıyor. Kürdistan'da iki idareli yönetimin yeniden canlandırılması amaçlanıyor. Bu ifade özgürlüÄŸü deÄŸildir. Bu tür giriÅŸimler millete ve vatana ihanettir. Bu, düÅŸmanların plan ve programını, Kürdistan'da hayata geçirme çabasıdır. DüÅŸmanların ajandasını uygulamaktır. Vatana yönelik bu tür düÅŸmanlıkların, Kürdistan'da varlık bulması hiçbir ÅŸekilde kabul edilemez. Bu giriÅŸimlere asla izin verilmeyecektir. Bu konu ulusal ve milli güvenliÄŸe ciddi bir tehdittir. Sahip olduÄŸumuz kazanımlar, kan ve gözyaşıyla elde edilmiÅŸtir. Bu yöndeki çabalar güvenliÄŸimiz için tehlikedir.

IKBY Meclisi ve hükümetine sorumluluklarını yerine getirme çaÄŸrısında bulunan Barzani, "Vatana ihanet içindeki bu oluÅŸuma karşı uygun tedbirleri alın. Bu tür oluÅŸumlar tehlikelidir. Bir daha aynı durumla karşılaÅŸmamak için yasal ve resmi yolları uygulamaya koyun. Bu yöndeki açıklamaların yayılmasını engelleyin. Bu tür açıklamalar halkın yaÅŸamını, vatanın birliÄŸini ve milli huzuru hedeflemektedir. Bu açıklamalar iç savaşı ve iki idareli yönetimi tahrik ediyor" ifadelerini kullandı.

Barzani, "bütün Kürdistan halkına ve siyasi taraflara da seslenmek istediÄŸini" dile getirerek, ÅŸöyle konuÅŸtu: Bu sesin (Duran Kalkan) çıkmaması için bütün gücünüzle çaba gösterin. Vatana ihanet suçu olan bu görüÅŸlerin önünü kesin. Åžerefli Kürdistan halkına da çaÄŸrım ÅŸudur: Böyle grupların Kürdistan'da varlık bulmasına izin vermeyin. Vatana ihanet içindeki bu unsurlar iç savaÅŸ çıkarmak istiyor. Fitne çıkarmayı amaçlayan bu oluÅŸumlara imkan tanımayın. Kürdistan'ın savunulması ve halkımızın birliÄŸinin saÄŸlanması için elinizden gelen çabayı gösterin.

DURAN KALKAN NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

Kalkan, örgüte yakın bir yayın organına verdiÄŸi röportajda, ÅŸu ifadeleri kullanmıştı: Güney Kürdistan, merkezi bir siyasi yönetim altında yaÅŸayamaz, bir olamaz. Çünkü içinde birçok lehçe ve çok deÄŸiÅŸik halk toplulukları var. Güney Kürdistan'da merkezi diktatörlük yaÅŸayamaz. Bu bölgeyi demokrasi birleÅŸtirir ve yaÅŸatır. Demokrasi de halkın yönetime katılması, yerel yönetimin güçlü olması demektir. Yani 'Güney Kürdistan'ı Erbil'den yöneteceÄŸiz, sadece yönetim Erbil'de olacak' dememek lazım. Åžengal, Kerkük, Germiyan, Duhok ve Süleymaniye de kendini yönetmelidir. Böyle olursa Kerkük de Kürdistan'a katılır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.