Sosyal Medya

Güncel

İspanya'da boğulan 3 Türk'ün cenazesi yurda getirildi

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentinde denizde boğulan öğretmen ile 2 öğrencinin cenazeleri Türkiye'ye getirildi.



Malaga'dan THY uçağıyla Ä°stanbul'a getirilen cenazelerden öÄŸretmen Ümit Nalbant'ın naaşı, Atatürk Havalimanı kargo bölümünden, Nalbant'ın yakınları, Milli EÄŸitim Bakanlığı Özel EÄŸitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Kırklareli Milli EÄŸitim Müdürü Ä°brahim Korkmaz ve Ä°stanbul Milli EÄŸitim Müdürü Muammer Yıldız tarafından alındı.

ÖÄŸrencilerden Åžakir Çelik'in cenazesi Gaziantep'e, Serdar Fidan'ın cenazesi ise Balıkesir'e gönderildi. 

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Celil Güngör, olayın yaÅŸandığı günden itibaren bakanlığın ve devletin tüm kurumlarının titizlikle çalıştığını söyledi. 

Acı olayın üzüntüsünü derinden yaÅŸadıklarını belirten Güngör, ÅŸöyle devam etti:

"EÄŸitim programına katılan arkadaÅŸlarımızı deniz kazasında kaybettik. Pazartesi gününden beri bakanlık ve devletimizin tüm kurumları, eÄŸitim camiamızın vefat eden mensuplarıyla ilgili çalışmaları titizlikle yürüttüler. Yedi öÄŸrenci Türkiye'ye geldi ve onları okullarına, ailelerine gönderdik. Bugün de olayda kaybettiÄŸimiz iki öÄŸrencimiz ve bir öÄŸretmenimiz Türkiye'ye geldi. Bir arkadaşımız Gaziantep'te, biri Balıkesir'de, diÄŸeri ise Kırklareli'nde topraÄŸa verilecek. Yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı ve Allah'tan sabır diliyorum." 

Ä°brahim Korkmaz da eÄŸitim camiasının üzüntüsünün büyük olduÄŸunu ifade ederek, Nalbant'ın cenazesinin doÄŸduÄŸu beldede cuma namazı sonrası defnedileceÄŸini söyledi.

Cenazeyi almaya gelenlerden Nalbant'ın niÅŸanlısı Eda Ä°rkin, kargo binası önünde cenaze aracına konulan tabuta dokunmak istedi. Yakınlarının desteÄŸiyle ayakta durabildiÄŸi gözlenen Ä°rkin, tabuta dokunduktan sonra cenaze aracına bindirildi.

Nalbant'ın cenazesi kara yoluyla Kırklareli'ne götürüldü. 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.