Sosyal Medya

Güncel

BaÅŸbakan'a 'beyanname' eleÅŸtirisi

HDP Eş Başkanı Demirtaş, muhalefeti AK Parti'nin seçim beyannamesini değerlendirmeye davet eden Başbakan Davutoğlu'na yanıt verdi: Ahmet Hoca'nın hatırı kalmasın. Beyannameniz 13 yıldır hiçbir şey yapmadığınızın itirafıdır.



Diyarbakır'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ve AK Parti'yi eleÅŸtirdi. 

DemirtaÅŸ, ÇarÅŸamba günü AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklayan ve deÄŸerlendirmeleri için muhalefete çaÄŸrıda bulunan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'na cevap verdi. DemirtaÅŸ ÅŸöyle konuÅŸtu: 

"Ä°ki cümleyle deÄŸerlendireyim, Ahmet Hocanın hatırı kalmasın. Bir defa beyannameniz 13 yıldır hiçbir ÅŸey yapmadığınızın itiraf beyannamesidir. EÄŸer siz bir ÅŸeyler yapmış olsaydınız, niye bunları halka vaat olarak sunuyorsunuz ki. Zannedersiniz ki ilk defa seçime giriyorlar. 13 yıldır sanki onlar iktidar deÄŸilmiÅŸ gibi efendim anayasayı deÄŸiÅŸtireceÄŸiz, özgürlük getireceÄŸiz, ÅŸunu yapacağız, bunu yapacağız. Yeni olan tek ÅŸey var baÅŸkanlık. Geri kalanların tamamını 2002’den bir söylüyorlar, yapacağız diyorlar. Ne zaman yapacaksınız. 2023’te yapacağız diyorlar. Bu halk 2023’e kadar sizi sırtınızda taşımak zorunda mı?"

'Bana oy verin ama ülkeyi baÅŸkası yönetecek'

AK Parti'nin baÅŸkanlık vaadinin kendilerini inkâr eden konuma soktuÄŸunu söyleyen DemirtaÅŸ eleÅŸtirilerine ÅŸöyle devam etti:

"Sayın DavutoÄŸlu diyor ki;  'Bana oy verin ama ülkeyi baÅŸkası yönetecek'. Kendi kendini inkâr eden ve seçim beyannamesini inkâr eden bir husustur baÅŸkanlık. EÄŸer AKP baÅŸkanlık sistemini vaat ediyorsa; geri kalan vaatler, 'hükümetimiz ÅŸunları ÅŸunları yapacak' demesinin bir anlamı kalmıyor. Çünkü ortada hükümet kalmıyor. O vaatlerin tamamı boÅŸa çıkmış oluyor. Yani Ahmet DavutoÄŸlu kendini inkâr eden bir seçim çalışması yapacak, farkında deÄŸil. BaÅŸkan seçecekseniz o bildirgeyi hükümet olarak niye üstleniyorsunuz? Çıksın Recep Tayyip ErdoÄŸan o bildirgeyi açıklasın o zaman. Hükümet bir taraftan bu bildirgenin sahibi olacak, öbür tarafta baÅŸkanlık sistemine geçeceÄŸiz. Burada yazılanların da hepsi 'fasa fisodur' demek istiyorlar, ne yaptıklarının farkında deÄŸiller."

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.