Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Rejim yine çocukları öldürdü'

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejimine bağlı güçlerin başkent Şam'ın güneydoğusunda yer alan Zabdean bölgesini bombalaması sonucu beşi çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.



Ä°ngiltere merkezli Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi, Esed rejiminin Åžam'ın güneydoÄŸu kırsalındaki Zabdean kasabasına savaÅŸ uçakları ve top atışlarıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸi bombardımanın kentte sivillerin bulunduÄŸu bir noktayı hedef aldığını belirtti. Gözlemevi'ne göre en az 10 kiÅŸi öldüÄŸü saldırıda bazı evler de yıkıldı.

Åžam'ın bir baÅŸka kırsalı DoÄŸu Guta'da ise muhalifler ve rejim güçleri arasında ÅŸiddetlenen çatışmalarda çok sayıda kiÅŸi yaralandı. DoÄŸu Guta yaklaşık 10 gündür rejimin saldırılarına hedef oluyordu.

Gözlemevi ayrıca, rejimin Suriye genelinde Nisan ayı boyunca ÅŸimdiye kadar 1709 hava saldırısı gerçekleÅŸtirdiÄŸini aktardı. 725 farklı bölgenin vurulduÄŸu saldırılar Åžam'ın kırsalı, Dera, Ä°dlib, Halep, Humus, Hama, Deyr Ez-Zor, Lazkiye ve Haseke kentlerindeki hedeflere yönelik gerçekleÅŸti. Muhaliflerin rejimin elinden aldığı ve kontrolü saÄŸladığı Ä°dlib'e sadece son 36 saat içerisinde 123 hava saldırısı yapıldı. Bu saldırılarda en 38 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi.

Rejim güçleri ayrıca Suriye'nin genelindeki hedeflerine en az 984 varil bombası attı. 

Gözlemevi, Nisan ayında yapılan hava saldırılarında ÅŸimdiye kadar 260 sivilin öldüÄŸünü, 1500 kiÅŸinin de yaralandığını belirtti. Ölen 260 kiÅŸi arasında 81 çocuk bulunuyor.

BM verilerine göre, Suriye'de 2011'de baÅŸlayan ayaklanmalar ve devamındaki iç savaÅŸtan dolayı ÅŸimdiye kadar 220 binden fazla kiÅŸi hayatını kaybetti. Gerçek rakamın bunun çok üstünde olduÄŸu tahmin ediliyor. Ayrıca milyonlarca insan evinden olduÄŸu ve bunların çoÄŸunluÄŸu da Suriye'ye komÅŸu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.