Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de gıda krizi alarmı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Yemen'de yaklaşık 11 milyon insanın temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.



FOA'dan yapılan yazılı açıklamada, Yemen'deki çatışmaların gıda üretimi açısından çok önemli olan, "tarım mevsimine"denk gelmesiyle, yaklaşık 11 milyon insanın temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamama tehlikesiyle karşı karşıya olduÄŸu belirtildi.

FOA'nın tarımsal faaliyetler için önemli olan dönemde çiftçileri destekleme programını devam ettirebilmesi için en az 8 milyon dolar gerektiÄŸine dikkati çekilen açıklamada, örgütün yaptığı son deÄŸerlendirmede, Yemen'in büyük ÅŸehirlerinde yaÅŸanan çatışmalar sonucu pazarların kapandığı, fiyatların arttığı, yetiÅŸen ürünlerin hasadı ve ana gıda ürünlerinden darının bu yıl için ekim hazırlıklarının aksadığı vurgulandı.

Yemen'de 4 milyon 800 bini "günlük gıda ihtiyaçlarını karşılayamayanlar" olmak üzere 10 miyon 600 bin kiÅŸinin ÅŸuanda gıda tehlikesiyle yüz yüze olduÄŸu aktarılan açıklamada, ülke genelinde 850 bin çocuÄŸun yetersiz beslendiÄŸi, 26 milyonluk ülkede 16 milyonun insani yardıma muhtaç ve temiz içme suyu kaynaklarından mahrum olduÄŸu kaydedildi.

FOA geçen yıldan bu yana bazı kalkınma ortaklarıyla, en fakir Arap ülkelerinden biri olan Yemen'de çiftçilere destek için tohum ve hayvan dağıtımı ile aşılama faaliyetlerini de kapsayan bir dizi proje yürütüyor

(AA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.