Sosyal Medya

Güncel

Paralel polisten kitap vurgunu

Eski Van Terörle Mücadele Şube Müdürü, Serdar Bayraktutan, terör örgütlerinden topladığı bilgilerle yazdığı kitap için Emniyet’ten 260 bin lira aldı.



Silivri Cezaevi’nde tutuklu eski Van Terörle Mücadele Åžube Müdürü Serdar Bayraktutan’la ilgili çarpıcı geliÅŸme, 4 ay önce, Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü’nde baÅŸlatılan tadilatla birlikte ortaya çıktı. Kullanılmayan bir depoya giren görevliler, Bayraktutan’ın “Anne Ben Geldim” adlı kitabıyla karşılaÅŸtı. Balyalar halindeki 5 bin adedin üzerinde kitabın hangi maksatla Emniyet’e taşındığını araÅŸtıran görevliler, ÅŸok bir bilgiye ulaÅŸtı.

TV’DEKÄ° RAHATLIK…

25 bin adet basılan kitabın 20 bin adedinin Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Daire BaÅŸkanlığı’na satıldığı ve karşılığında Bayraktutan’ın hesabına 2012′de 260 bin lira aktarıldığı tespit edildi. Türkiye’nin dört bir yanına gönderildiÄŸi belirlenen kitabın, kimlere ve nasıl dağıtıldığı ise henüz bilinmiyor. Paralel Yapı’ya baÄŸlı üst düzey polis yetkililerinin organizasyonuyla dağıtıldığı ifade edilen kitapla ilgili baÅŸlatılan idari soruÅŸturmanın adli soruÅŸturmaya dönüÅŸtüÄŸü bildirildi. Ä°stanbul Terörle Mücadele’de uzun yıllar “sol büro” amirliÄŸi yapan Bayraktutan’ın, 2011′de basılan, “Anne Ben Geldim” kitabında intihar eylemcilerinin eve dönüÅŸ öyküleri, eylemcilerin Ä°stanbul TEM Åžube’ye ve Bayraktutan’a gönderdiÄŸi “özel yazışmalar” anlatılıyor. “Terör uzmanı” sıfatıyla çaÄŸrıldığı TV’lerde gizli kalması gereken öyküleri rahatlıkla anlatan Bayraktutan, 2012′de hükümet ile Ä°stanbul Emniyeti arasında gerçekleÅŸen ilk krizin baÅŸ aktörlerinden oldu. Bayraktutan’ın KCK yapılanmasındaki MÄ°T ajanlarını deÅŸifre ettiÄŸi öne sürüldü. Atandığı Van’da ise 17-25 Aralık operasyonlarından 20 gün sonra bir operasyonla Ä°HH’yı El Kaide ile baÄŸlantılı göstermeye çalıştı; ardından, devlet büyüklerini yasa dışı dinlediÄŸi gerekçesiyle “askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklandı.

Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.