Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhalifler Halep'te ilerliyor

Halep'te Suriye rejiminin hava istihbarat biriminin bulunduğu bina muhalifler tarafından bombalı saldırıyla vuruldu ve kullanılamaz hale geldi. Bölgede Esad güçlerine ait çok sayıda nokta da ele geçirildi



 

Halep'in Zehra bölgesinde BeÅŸar Esad rejimine baÄŸlı Hava Ä°stihbarat Birimi Suriye'nin Halep kentindeki silahlı muhaliflerin çatı birliÄŸi Åžam Cephesi'nin tarafından bombalı saldırıya uÄŸradı. Saldırıda birim binasının ağır hasar aldığı ve kullanılamaz hale geldiÄŸi bildirildi.

Bölgedeki Esad güçlerine ait bir çok kontrol noktası da ele geçirilirken, MeÅŸarika ve Ä°zaa Mahallerinde taraflar arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸandı.

Åžam Cephesi milislerinin hava istihbarat binasını, Süleyman el-Halebi ve Ä°zaa bölgelerini hedef alan saldırılarında çok sayıda rejim askeri ölürken, Bostan el-BaÅŸa ve Cemiyeti Zehra bölgelerindeki Esad güçlerinin sığınakları vuruldu.

Suriye'de savaÅŸan muhalif gruplardan Ä°slami Cephe, Nureddin Zengi, Mücahidin Ordusu, Asalet ve Kalkınma Cephesi ile Fe Ä°stakim Kema Umit Cephesi 26 Aralık 2014'de ortak bir deklarasyon yayınlayarak Halep'te aynı çatı altında birleÅŸtiklerini duyurmuÅŸtu. Åžam Cephesi, muhaliflerin Halep'teki çatı yapılanması olarak tanımlanıyor.

REJÄ°M HALEP'TE BÄ°R Ä°LKOKULU VURDU: 13 SÄ°VÄ°L ÖLDÜ

Esad yönetimine baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının Saad el-Ensari Ä°lkokulu’nu hedef aldığı saldırıda 3’ü çocuk, 3’ü öÄŸretmen 13 sivilin öldüÄŸü bildirildi.

Esad güçlerinin kentin çevre bölgelerine yönelik hava saldırıları sürüyor. Bab Kanserin mahallesini karardan atılan füzeyle vuran rejim güçleri, Balid, Selahaddin, Cubbe el-Kubbe, Beyada, Merce, Åžeyh Lutfi, Duveyr Zeytun ve BaÅŸköy çevrelerini ise havadan bombaladı. Saldırılarda bir çok sivil hayatını kaybetti.

HALEP'TE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Rejimin savaÅŸ uçaklarının Saad el-Ensari Ä°lkokulu’nu da hedef aldığı saldırıda 3’ü çocuk, 3’ü öÄŸretmen toplam 13 sivil öldü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na baÄŸlı (SMDK) Halep EÄŸitim ve ÖÄŸretim MüdürlüÄŸü, saldırılarda okul ve sivil yerleÅŸim birimlerinin hedef alınması nedeniyle okullara bir hafta ara verildiÄŸini duyurdu.

Saldırıların Esad yönetimi müftüsü Ahmed Hassun’un açıklamalarının ardından arttığına dikkati çekildi. Hassun, rejim yetkililerine yaptığı çaÄŸrıda, "Size roket fırlatılan her noktaya, orada kimin olduÄŸunu bakmaksızın vurun, siviller dahi olsa. Siviller söz konusu bölgeleri terketmeli" demiÅŸti.

Ä°DLÄ°B VE DERA'DA ÇATIÅžMALAR DEVAM EDÄ°YOR

DiÄŸer taraftan stratejik öneme sahip Dera ve büyük oranda muhaliflerin kontrolüne geçen Ä°dlib'in bazı bölgelerinde çatışmaların devam ettiÄŸi kaydediliyor. 

Dera, Kuneytra ve Åžam kırsalını kapsayan bölgelerde, El Nusra ile diÄŸer muhalif grupların rejim birliklerine karşı çatışmaları devam ediyor.

Fetih Ordusu adı altında birleÅŸen yedi muhalif grup, rejim için stratejik öneme sahip olan Ä°dlib'i bir hafta içerisinde kontrol altına almıştı. Ä°dlib'den sonra Dera'nın da kontrolünü tamamen ele geçirmeyi hedeflediklerini belirten Fetih Ordusu'nun Dera'da da önemli ilerleme kaydettiÄŸi belirtiliyor. 

Bölgedeki kaynakları; çatışmaların Ä°dlib, Dera, Hama, Humus, Halep, Kuneytra ve Deyruzzor'da yoÄŸunlaÅŸtığını bildiriyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.