Sosyal Medya

Güncel

Şişli'de sisteme girildi, mühürler çalındı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediyeye ait 2 resmi mührün çalındığını ve belediyenin bilgisayar sistemine girildiğini doğruladı



Eski ve yeni yönetimin çekiÅŸmelerinin yargıya taşındığı ÅžiÅŸli Belediyesi’nde Ä°mar ve Åžehircilik MüdürlüÄŸü ile Yapı Kontrol MüdürlüÄŸü’nde kullanılan resmi mühürün çalındığı, bilgisayar sistemlerine de müdahale edilerek yüzün üzerinde usulsüz iÅŸlem yapıldığı ortaya çıktı.

Milliyet'in haberine göre Belediye BaÅŸkanı Hayri Ä°nönü, muhürlerinin çalındığını ve bilgisayar sistemlerine girildiÄŸini, bu konuda belediyede müfettiÅŸ incelemesi olduÄŸunu doÄŸruladı.

Ä°ddiaya göre ÅžiÅŸli Belediyesi yetkilileri Ocak ayında mühürlerinin çalındığını ve yazılım sistemlerine müdahale edildiÄŸini fark etti. Ocak -Åžubat ve Mart ayından bu yana kayıp mühür ve bilgisayar sistemlerine yapılan yasadışı müdahalelerle yüzün üzerinde yapı ruhsatı ve iÅŸlem için izin verildiÄŸi ortaya çıktı. Ä°zinlerin çoÄŸunun ise 2014 yılı baÅŸvurularına ait olduÄŸu tespit edildi. ÅžiÅŸli Belediyesi yetkilileri müdürlerin yenilenmesi için savcılık, darphane ve Ä°stanbul ValiliÄŸi’ne bildirimde bulundu. Ä°stanbul ValiliÄŸi ise Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na konuyu aksettirdi. Ä°stanbul ValiliÄŸi, herhangi bir usulsüz iÅŸleme meydan verilmemesi konusunda 80 ile duyuruda bulunulması için Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Mahalli Ä°dareler Genel MüdürlüÄŸü’ne de yazı yazdı. Bu bildirimin ardından da belediyede inceleme yapmak üzere müfettiÅŸler görevlendirdildi.

VALÄ°LÄ°K UYARDI

Ä°stansul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan imzalı, 12 Åžubat 2015 tarih ve “78411129-640-8511” sayılı evrakla ÅžiÅŸli Belediyesi’nde yaÅŸananlar hakkında Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Mahalli Ä°dareler Genel MüdürlüÄŸü ile 80 ile bildirildi. “Kayıp Mühür” konulu evrakta, “Ä°limiz, ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanlığı’na baÄŸlı Ä°mar ve Åžehircilik MüdürlüÄŸü ile Yapı Kontrol MüdürlüÄŸü’nde kullanılmakta olan resmi mühürün kayıp olduÄŸu ÅžiÅŸli Kaymakamlığı’nın 10 Åžubat 2015 tarih ve 398 sayılı yazısıyla bildirilmiÅŸtir. Bilgi edinilmesini ve herhangi usulsüz bir iÅŸleme meydan verilmemesi için gerekli duyurunun yapılmasını arz ve rica ederim” denildi.  

"ARAÅžTIRIYORUZ"

Konuya iliÅŸkin sorularını cevaplandıran ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Hayri Ä°nönü “Mühürlerin çalındığını Ocak ayından beri biliyoruz. Bilgisayar sistemlerinde oynama yapıldığından ÅŸüphelendik. Ä°çimizde konuyla ilgili araÅŸtırma yapıyoruz. Mühürlerin yenisini çıkarmak için prosedür gereÄŸi savcılığa ve Darpahe’ye bildirimde bulunduk. Åžu an mühürlerin yenisi geldi” dedi.

Bilgisayar ve yazılım yenilenmesi iÅŸlemine yapılan müdahale hakkında ise Ä°nönü, “Bunlar boÅŸ geçilecek iÅŸlemler deÄŸil, belediyenin içinde müfettiÅŸ incelemesi ve kendi araÅŸtırmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu. Belediyenin kapısında asılı bulunan uyarı hakkında da Ä°nönü, “Bizim adımızı kullanarak para toplayanlar olmuÅŸ. Konudan haberdar olunca vatandaÅŸların dolandıcılılık maÄŸduru olmaması adına bilgilendirmede bulunduk” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.