Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'nin seçim beyannamesi açıklandı

Başbakan Davutoğlu, 'Vizyon üretemeyen ama birilerinin aklıyla alkışlayan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok' dedi.



AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, partisinin Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuÅŸmada, "Alkışlayan, konuÅŸamayan vizyon üretemeyen ama birilerinin aklıyla alkışlayan KılıçdaroÄŸlu'na sesleniyorum. Bizim bu kapsamlı seçim beyannamemiz ve biraz sonra açıklayacağım ve ilan edeceÄŸim yeni toplumsal sözleÅŸmemiz karşısında sözünüz nedir? Amerika'dan ithal alkış propagandalarıyla kedilerle bu iÅŸi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok" dedi.

DavutoÄŸlu, son 13 yıl içinde önlerine çok mayınlar konulduÄŸunu, kapatma davası açıldığını, kaset sabotajları, Gezi ve 17-25 Aralık provokasyonları yapıldığını anımsatarak, "Ama o provokasyonları yapanlar ÅŸu anda beddua odalarında baÅŸ baÅŸalar ama AK Parti kadroları burada" dedi.

"Seçim sandığının güvenliÄŸini saÄŸlayacağız"

"Bilsinler ki seçim sandığının güvenliÄŸini her ne pahasına olursa olsun saÄŸlayacağız" ifadelerini kullanan BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Güvenlik güçlerimiz özgürlük ortamında seçimlere gidilebilmesi için ne tedbir alıyorsa bu tedbiri alacaktır. BaÅŸbakan olarak da gerekli talimatları, hükümet olarak da verdik. Türkiye'nin her köÅŸesinde, Hakkari'den Edirne'ye kadar her yerde seçim tam bir güvenlik içinde yapılacaktır. DemirtaÅŸ ve ekibine sesleniyorum, çıkın ve siyasetinizi demokrasiyle ilgili tavrınızı açık bir ÅŸekilde koyun" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Papa Franciscus'un açıklamaları

DavutoÄŸlu, Papa Franciscus'un Ermeni iddialarını destekleyen açıklamaları ile iliÅŸkin, "Tarihi olayları konuÅŸmaya hazırız. Her türlü muhasebeyi yapmaya hazırız. Ama tarih üzerinden milletimize hakaret ettirmeyiz, tarihi tartışmalar üzerinden Türkiye'ye ÅŸantaj yapılmasına izin vermeyiz" dedi.

"Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır"

AK Parti seçim beyannamesinde Türkiye'nin 12 yılda geldiÄŸi konumun gözler önüne serildiÄŸine dikkati çeken DavutoÄŸlu, "Kamuoyumuzu, kalkınma hamlesi baÄŸlamında, 350 sayfayı aÅŸkın beyannamemizi okumaya davet ediyorum. Orada her ÅŸey var. Orada, 12 yıl içerisinde nereden nereye geldiÄŸimiz de var, inÅŸallah önümüzdeki 9 yıl içerisinde nereye doÄŸru yürüdüÄŸümüzün ana dokusu, ana unsurları, ana hedefleri de var. Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır" diye konuÅŸtu.

"O zaman demokraside anlaşırız"

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'a çaÄŸrısında bulunan DavutoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Buradan çaÄŸrıda bulunuyorum, eÄŸer HDP demokratik bir siyasi partiyse, DemirtaÅŸ da bunun eÅŸ baÅŸkanıysa çıksın ve desin ki 'seçim kampanyaları süresince ve seçim günü hiçbir baskıyı, hiç bir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz. Köylere, mezralara dönük olarak, teröristlerin yaptığı bir takım baskı çalışmalarına karşıyız' desin. O zaman demokraside anlaşırız. Ama Ä°zmir'de, Kadıköy'de gelip barış güvercini olmak ama AÄŸrı'da da Diyarbakır'da da sandık sandık 'eÄŸer buradan yüzde yüz ÅŸu partiye oy çıkmazsa hesap sorarız' diyenlerin yanında durmak, iki yüzlülüktür, bukalemun siyasetidir."

Yeni Türkiye SözleÅŸmesi

DavutoÄŸlu, seçim beyannamesinin yanı sıra Yeni Türkiye SözleÅŸmesi'nin de sunulacağını belirterek, "Seçim beyannamemizin yanında bütün vatandaÅŸlarımıza sesleniÅŸ olarak, Türkiye'nin siyasi partilerine, muhatabımız olan, rakibimiz olan siyasi partilere, sivil toplum kuruluÅŸlarına, Türkiye'nin entelektüel camiasına, aydınlarına yönelik 2023'e giderken Yeni Türkiye SözleÅŸmesi'ni takdim ediyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.