Sosyal Medya

Güncel

'Niçin savunmadayız anlamıyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun oylayacağı 1915 olaylarıyla ilgili tasarı için 'Karar ne olursa olsun bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar' dedi. Erdoğan Demirtaş'a da yanıt verdi: Sen işine bak.



 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Kazakistan ziyareti öncesi düzenlediÄŸi basın toplantısında 1915 olaylarıyla ilgili Avrupa Parlamentosu'nun gündemindeki tasarı ve AÄŸrı'daki çatışmaya iliÅŸkin açıklamalar yaptı. 

ErdoÄŸan, 1915 olaylarını 'AB üyelerinin soykırım olarak tanımasını' öngören tasarıyla ilgili olarak "Avrupa BirliÄŸi Parlamentosu bugün ne tür bir karar alır bilemem. Hangi tür kararı alırsa alsın, bir kulağımızdan girer, öbür kulağımızdan çıkar. Çünkü Türkiye'nin böyle bir vebali, böyle bir suçu asla kabul etmesi mümkün deÄŸildir, bunu bir defa herkesin bilmesi lazım." dedi. 

ErdoÄŸan, Türkiye'nin Ermeni iddialarıyla ilgili tutumunu aktarırken, "Niçin savunmada duruyoruz bunu anlamakta zorlanıyorum. Benim ÅŸahsen bir savunma durumum yok." diye konuÅŸtu. 

Türkiye'deki Ermeni vatandaÅŸların ve Ermenistan gelenlerin her türlü imkândan yararlandığını belirten ErdoÄŸan, kaçak Ermenileri sınırdışı etmediklerini vurguladı.  

HDP'nin Ağrı raporu

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a HDP'nin Ä°mralı heyeti tarafından AÄŸrı Diyadin'deki çatışmayla ilgili hazırladığı ve 'çatışmayı askerin baÅŸlattığı' görüÅŸünü içeren rapor soruldu. ErdoÄŸan'ın yanıtı ÅŸöyle oldu:

"Ben o raporlarla pek ilgilenmiyorum. Ben devletin kurumlarının vermiÅŸ olduÄŸu raporlarla ilgileniyorum. Bütün kayıtlarıyla görüntüleriyle her ÅŸey ortada. Onların anlattığı gibi bir ÅŸey asla söz konusu deÄŸil. Gerek polis, gerek jandarma, ülkemizin dört bir yanında istim halinde olması gereklidir. Bu AÄŸrı’da da olsa böyledir, Edirne’de de öyledir. Orada da asker görevini yapmıştır. Tedbirlerini almıştır. Terbirini alan askerlerimize ilk ateÅŸ bölücü örgütten gelmiÅŸtir. Biri ağır olmak üzere 4 askerimiz yaralanmıştır. Bu durumda ne yapacaklar, karşılık vermeyecekler miydi? Biz yaralılarımızı bırakmışız, partililer getirmiÅŸ. Böyle bir ÅŸey yok. Helikopterimizin birini taradılar. Bunların çözüm süreci gibi bir derdi yok. Acaba biz seçimi, barajı nasıl garanti altına alırız diye baskı oluÅŸturmaya baÅŸladılar. Olay budur."

'Sen iÅŸine bak'

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, dün 'Ya siz kendinizi ne zannediyorsunuz?' sözlerine 'Kim olduÄŸumu sormuÅŸsun. Tanışalım mı? 7 Haziran'da' diye Twitter üzerinden cevap veren HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'a da göndermede bulundu.     

ErdoÄŸan, "EÅŸ baÅŸkan olarak meydanlarda dolaÅŸan zat ÅŸahsımı da hedef alarak konuÅŸuyor. Ya sen iÅŸine bak." dedi.  

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.