Sosyal Medya

Güncel

Baykal: Kızılay değiliz

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, isim vermeden partisinin seçmenlerinden 'barajı geçsin' diye HDP'ye oy vermemesini istedi. Baykal, "Biz Kızılay değiliz, CHP'yiz" dedi.



CHP eski genel baÅŸkanı Deniz Baykal, isim vermeden CHP'li seçmenlerden 'barajı geçsin anlaşıyışıyla' HDP'ye oy vermemesini istedi.

GazipaÅŸa'da yaptığı konuÅŸmada CHP'den vazgeçerek, CHP'nin deÄŸerlerine hizmet edilemeyeceÄŸine iÅŸaret eden Baykal ÅŸunları söyledi:

"Aman sakın. Çok ciddi olun. Daha önce de bunu yaptık, hatırlayın. Meclis'e gelir gelmez, CumhurbaÅŸkanlığı seçiminde hemen teslim oldu. Halbuki öyle bir vaziyet ortaya çıkmıştı ki Tayyip Bey CHP'yi 'ziyaret edeceÄŸim ve listeyle gideceÄŸim' demiÅŸti. Bize gelecekti, biz de diyorduk ki 'Ä°lla CHP'li seçilsin demiyoruz, bir AKP'li de seçilebilir. Ancak bunu anlaÅŸarak, uzlaÅŸarak, milletin kararıyla yapmamız lazım.' O da 'hayır ben istediÄŸimi seçerim' havasındaydı. Seçemez hale getirmiÅŸtik onu. Türkiye'deki o büyük kırılmanın önemli bir aÅŸaması odur. Merhametten maraz doÄŸar. Biz Kızılay deÄŸiliz, biz CHP'yiz. DeÄŸerlerimiz, ilkelerimiz, iddiamız var. Her bir oyumuza ihtiyacımız var."

Baykal "'Yeni oy alalım' diyoruz; bir yandan da oraya, buraya savurmak olacak iÅŸ deÄŸil. Çok dikkatli olun. Üzerimizde böyle baskılar var. Bunlara meydan vermeyelim. Durum iyi gözüküyor. Ä°nÅŸallah Antalya'da güzel bir sonuç alacağız. Sizlere önemli görevler düÅŸüyor. Biz de elimizden geleni yapacağız. Türkiye'nin başını belaya sokmalarına izin vermeyin" diye ekledi.

'Aman gevÅŸemeyelim'

7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin geleceÄŸinin belirleneceÄŸini vurgulayan Baykal, "Bu seçim Türkiye'de yalanla gerçeÄŸin karşı karşıya geleceÄŸi bir seçim olacak. DoÄŸru, dürüst, söylediÄŸini açıkça söyleyen, kafasının arkasında ince hesap olmayan, söylediÄŸinin hesabını verebilecek bir siyaset anlayışını Türkiye'de tekrar etkili kılmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Baykal, "Ben günlerdir yollardayım. Serik ve Manavgat'ta güzel çalışmalar yaptık. Serik'te arkadaÅŸlarımız diyorlar ki 'Birinci parti olacağız.' Sokakta hepimiz gerçekten bunu gördük. Artık GazipaÅŸa ve Alanya ÅŸöyle bir silkiniversin. GazipaÅŸa'nın silkinmesine ihtiyaç yok, aman gevÅŸemeyelim. Sizin bir ÅŸeyleri anlamanıza, öÄŸrenmenize ihtiyaç yok. Her ÅŸeyi biliyorsunuz ama gevÅŸemeyin. 'Bu defa olacak, bu defa olmadı' gibi bu duygulara sakın teslim olmayın. Åžimdi en hassas zaman. Morali bozmayalım, heyecanı, ÅŸevki kaybetmeyelim. GazipaÅŸa her zaman olduÄŸu gibi bu iÅŸin öncüsü olsun" diye konuÅŸtu.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.