Sosyal Medya

Dünya

'Ermeni' gerçeğinden böyle kaçtılar

Ermeni iddialarını politik mecralara hapsederek Türkiye'yi uluslararası arenada zor durumda bırakmaya çalışanların ikiyüzlülüğü deşifre oldu.



Bugün sözde Ermeni soykırımı iddialarını metne dökmek için toplanacak olan Avrupa Parlamentosu’na üye ülkelerin yıllar önce olayın araÅŸtırılması için Osmanlı Devleti tarafından önerilen komisyona katılmayı reddettikleri, tarihi belgelerin tanıklığıyla ortaya çıktı.

DÜN ÖYLE BUGÜN BÖYLE

100. yılına giren Ermeni soykırımı iddialarını bir emrivaki ile Türkiye’nin karşısına çıkartmaya çalışan Avrupa BirliÄŸi, tarihi gerçeklikleri göz ardı etmeye devam ediyor. Adeta tarihçilerin iÅŸini politikacılara devrederek Türkiye’yi köÅŸeye sıkıştırmaya çalışan 

AB devletlerinin Osmanlı Devleti tarafından gündeme getirilen araÅŸtırma komisyonuna, “menfaatlerine uygun olmadığını ve toplantıya katılmayı gereksiz gördüklerini” bildirerek katılmayı reddettikleri Millî Gazete’nin ortaya çıkardığı belgeler tarafından doÄŸrulanıyor.
 

Ermeni göçlerinde suiistimalleri görülen memurları ortaya çıkarmak için oluÅŸturulan komisyona katılmayı reddeden Avrupa ülkeleri, bugün sözde soykırımı onaylamak için toplanacak. 1919 yılının Åžubat ayında Osmanlı Devleti’nin ikiÅŸer hukukçu göndermelerini istediÄŸi Hollanda, Ä°sveç, Danimarka ve Ä°spanya, “menfaatlerine uygun olmadığını ve toplantıya katılmayı gereksiz gördüklerini” belirtmiÅŸlerdi. 96 yıl aradan sonra gerçeklikten uzak iddialar çerçevesinde toplanacak olan Avrupa Parlamentosu’nun siyasi bir karar vermesi kaçınılmaz görünüyor.

MEKTUPLA DAVET EDÄ°LDÄ°LER ANCAK...

Avrupa Parlamentosu, Ermenilere yönelik sözde soykırım iddialarını metne dökmek için bugün toplanıyor. Toplantıya katılacak 28 AB üye ülkesinden 4’ü olan Hollanda, Ä°sveç, Danimarka ve Ä°spanya parlamenterinin ‘soykırım’ yönünde oy kullanmaları durumunda, objektiflik ve gerçeklikten uzak bir karara imza attıklarını tarihi belgeler ortaya koyacak. 1915 yılındaki Ermeni göçlerine iliÅŸkin Osmanlı Devleti, tehcirde suiistimalleri görülen memurları ortaya çıkarmak üzere 1919’un Åžubat ayında bir komisyon kurulmasına karar verdi. Tehcirin Batılı bazı devletler tarafından aleyhte gösterilmesinin önüne geçmek isteyen Osmanlı Devleti, olayın objektif bir ÅŸekilde araÅŸtırılması için oluÅŸturulacak komisyona Hollanda, Danimarka, Ä°spanya ve Ä°sveç’i davet etmiÅŸti. Söz konusu ülkelerin elçiliklerine gönderilen davet mektubunda “Ermeni tehcirinde suiistimalleri görülen memurları meydana çıkarmak üzere kurulacak soruÅŸturma komisyonlarına ikiÅŸer hukukçu göndermeleri…” istendi. Ancak bahsi geçen bu dört ülke, elçilikleri vasıtasıyla komisyona temsilci gönderemeyecekleri cevabını ilettiler.

AP'NÄ°N KARA LEKESÄ°

Avrupa Parlamentosu 28 AB üyesi ülkenin nüfus oranları sayısında kontenjanla seçilen 751 parlamenterden oluÅŸuyor. Bugün toplanacak olan parlamentoda, 1915’deki Ermeni tehcirine iliÅŸkin ‘soykırım’ oylaması yapılacak. Salt çoÄŸunluÄŸun oyları belirleyici olacak. Bu oylama, Avrupa Parlamentosu tarihine kara bir leke olarak geçecek.

KAPISINDA BEKLENEN AVRUPA Ä°ÅžTE BU

Bir açılım da Ermeni iddiaları için yapıldı. Sınır kapıları açıldı. Birlikte milli maçlar izlendi… “Tarihimizle yüzleÅŸelim” gibi laflar sarfedildi... En zirveden taziyeler iletildi… Güvenilen dostlar da yalan çıktı… Türkiye’nin sıkı dostu Avrupa, dün yüzüne bakmadıkları Ermeni iddialarının peÅŸine düÅŸtü. Önce Papa konuÅŸtu.. Bugün de Avrupa Parlamentosu “Ermeni tezlerini” metne dökerek resmileÅŸtirecek. 52 yıldır kapısında beklenen Avrupa iÅŸte bu…

 

 

 

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.