Sosyal Medya

Güncel

İstanbul trafiği denize taşınıyor

Deniz ulaşımı sayesinde trafik rahatlayacak. İstinye-Çubuklu arasında açılacak olan deniz hattıyla günde 10 bin araç deniz hattıyla karşıya geçecek. Mudanya-Büyükçekmece arasında kurulacak deniz hattı üzerinden ise Anadolu’dan gelen ağır vasıtaların bir kısmı İstanbul trafiğine girmeden Avrupa’ya geçecek.



Ä°stanbul'un trafiÄŸine çözüm için iki yeni deniz hattı açılıyor. Ä°lki Ä°stinye-Çubuklu diÄŸeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak. UlaÅŸtırma Bakanlığı tarafından hazırlanan proje Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesiyle birlikte yürütülüyor. Fizibilite çalışmaları UlaÅŸtırma Bakanlığı tarafından yapılan bu projenin yer tahsis iÅŸlemleri için Milli Emlak Genel MüdürlüÄŸü'yle görüÅŸme yürütülüyor.
METROYA BAÄžLANIYOR
Önümüzdeki ay açılması hedeflenen Ä°stinye Çubuklu deniz hattı öncelikle Levent, Maslak, Sanayi Mahallesi ve ikinci köprünün trafiÄŸini rahatlatacak. Åžehir Hatları tarafından iÅŸletilecek hattan günde 10 bin aracın geçmesi hedefleniyor. Ancak asıl hedef yolcu ulaşımını bu güzergaha aktarmak.
YAYALARA RÄ°NG HATTI
Bu hat sayesinde öncelikle Anadolu yakasının kuzeyinde (PaÅŸabahçe/Beykoz) ve Avrupa yakasının güneyinde (Maslak, Sanayi Mahallesi ve Levent) yaÅŸayan vatandaÅŸlar BoÄŸaz trafiÄŸine girmeden deniz yoluyla karşı yakaya geçmiÅŸ olacak. Bu güzergahta yayalar için Ä°ETT ring hatları konulacak en önemlisi de deniz hattı metroya baÄŸlanacak. Böylece yolcuların trafiÄŸe takılmadan iki yaka arasında ulaşımı saÄŸlanacak. Projenin ikinci ayağını ise Bursa-Mudanya ve Ä°stanbul-Büyükçekmece arasında açılacak yeni deniz ulaşım yolu oluÅŸturuyor.
AÄžIR VASITA GÄ°RMEYECEK
Projenin hayata geçirilmesi için UlaÅŸtırma Bakanlığı Bursa ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyeleriyle bir araya geldi. Büyükçekmece'de yapılması planlanan limanın yeri için görüÅŸmeler yapıldı. Mudanya'daki limanı Bursa BüyükÅŸehir Belediyesi yapacak. Mudanya ve Büyükçekmece'ye yapılacak olan iki liman Anadolu'ya gelip Avrupa'ya gidecek ağır vasıta araçlarını Ä°stanbul trafiÄŸine girmeden deniz yoluyla Trakya bölgesine taşıyacak. Böylece Ä°stanbul trafiÄŸi büyük ölçüde rahatlatılmış olacak. Bu projenin 2015'in sonu 2016'nın başında hayata geçmesi hedefleniyor.
3. KÖPRÜYE ALTERNATÄ°F
3. Köprü ile ağır araçları Ä°stanbul trafiÄŸinin kuzeyine çekmeye çalışan bakanlık bu proje ile alternatif bir Ro-Ro (denizyolu ağır vasıta taşımacılığı) hattı kurmuÅŸ ve Batı Anadolu'dan gelen yüklerin köprü trafiÄŸine girmesini engellemiÅŸ olacak. Ülkenin diger bölgelerinden ve yurtdışından gelen tırların ise 3. Köprüyü kullanması amaçlanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.