Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azeri vekilden Papa'ya sert tepki

Azerbaycan Milletvekili Adil Aliyev, 1915 olaylarıyla ilgili sözleri nedeniyle Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis'e sert çıktı.



Ajansların yer verdiÄŸi bilgiye göre; Aliyev, Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis'in artık 'Ermeni Papa'sı' olduÄŸunu söyledi. Artık bu tür açıklamalara hazır olmak gerektiÄŸini Ä°fade eden Aliyev, Roma Papa'sının tam olarak Ermeni kilisesine hizmet ettiÄŸini söyledi.

'PAPA'NIN KONUÅžMASI HÄ°Ç BÄ°RÅžEYÄ° DEĞİŞTÄ°REMEYECEK'
Papa Francis'e in hiçbir tarihi dayanağı olmayan ve batının oyunu olan sözde Ermeni soykırımı hakkında uydurma fikirler seslendirdiÄŸini hatırlatan Aliyev, Papa'nın konuÅŸmasının hiçbir ÅŸey deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸini söyledi.

Aliyev, Bu siyasetin Türk dünyasına karşı uygulandığını hatırlatarak, her zaman kardeÅŸ Türkiye'nin yanında olduklarını söyledi. Papa'nın bu açıklamayla da kendisini Ermeni papazı gibi sunduÄŸunu söyledi.

Papa Francis'in tarihi adaletsizliÄŸe imza attığını ifade eden Aliyev, 'Din adamı olarak, konuÅŸmasını barış ve barış üzerinde kurmalı, Ermenistan'ı adil tutum sergilemeye davet etmeliydi. Tarihi belgelere bakmadan bu konuÅŸmanın bence tek adı var, Tek taraflı ve ön yargılı, ikiyüzlü siyaset. Bunun baÅŸka adı olamaz' dedi. 

'ERMENÄ°LER Ä°YÄ° BÄ°LÄ°RLER KÄ°, SOYKIRIM OLAYI YAÅžANMAMIÅžTIR ' 
Ermenistan ve Ermeni Lobisi'nin, Türkiye'nin ortak tarihi komisyon kurulmasına ilgi göstermediÄŸini hatırlatan Aliyev, 'Demek ki Ermeniler iyi bilirler ki, hiçbir soykırım olayı yaÅŸanmamıştır' dedi. 

Ermenilerin arÅŸivle çalışmak istemediklerini hatırlatan Aliyev, konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti: 'ArÅŸiv belgeleri Ermenilerin yüz yıldır, Türkiye'ye karşı yürüttüÄŸü yalanlarını kanıtlayacak. Hatta bugün modern yabancı tarihçiler de Ermenilerin yalanlarını altüst ediyorlar. Ermenilerin son 150 yılda Anadolu'da, Azerbaycan'da, Güney Azerbaycan'da, Türkistan'da yaptıkları soykırım politikasının izleri hala hafızalardan silinmemiÅŸ. Bulunan toplu mezarlıklar onların vahÅŸiliklerini gerçek olgularla kanıtlıyor. Hiç çok uzaÄŸa giymeyelim, 90 yılların sonlarında KarabaÄŸ'da ve Hocalıda yaÅŸanan soykırım olayları Ermenilerin yaptıklarından haber verir. Bunu o zaman yabancı basın da yazıyordu. Papa Hocalı soykırımını görmek istemiyor. Sözde Ermeni soykırımını savunan siyasiler gerçek olguları görmek için gözlerine gerçeklik gözlüÄŸü takmalıdırlar.' 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.