Sosyal Medya

Dünya

Müslümanlarla ilgili planı suya düştü

Flaman Menfaati Partisi, Müslümanları ana vatanlarına geri göndermek için gerekli uçak bileti ücretini karşılayamadı.



Belçika'da ırkçı Flaman Menfaati Partisi Müslümanları ana vatanlarına gönderme giriÅŸimine yeterli sponsor bulamadı. Dewinter daha önce de Kuran'ı Kerim'i kötülemiÅŸ ve müslümanlara da hakaretlerde bulunmuÅŸtu.

Ajansların haberine göre;
 Flaman Menfaati, Anvers kentinde Müslümanların yoÄŸun yaÅŸadığı mahallelerde broÅŸürler dağıtarak, "Batı'nın yozlaÅŸmış ve ahlaksız olduÄŸunu düÅŸünenlerin", Ä°slam'ın kutsallarıyla dalga geçilmesini istemeyenlerin ve ÅŸeriat taraftarlarının kendilerine baÅŸvurmaları halinde Belçika'ya bir daha dönmemek üzere geldikleri ülkelere dönebilmeleri için uçak bileti verileceÄŸini ilan etti.

Flaman Menfaati'nin önde gelen isimlerinden Filip Dewinter, Müslümanlara yönelik uçak bileti kampanyasıyla ilgili açıklamasında, hükümetin yapamadığını kendilerinin yapacağını belirterek, "Koyunu keçilerden ayırmamız gerekiyor" dedi.
Dewinter, Avrupa'da Müslümanların radikalleÅŸmelerini önleyici çabaların baÅŸarısız olduÄŸunu çünkü cihat ve radikal Ä°slam'ın bizzat bu dinin akaidinden kaynaklandığını savunarak, "Selefiler, mücahitler ve radikal Müslümanların bir daha dönmemek üzere gitmeleri kayıp deÄŸil kazanç olur" ifadelerini kullandı.

Üç haftadır süren kampanyanın afiÅŸinde okları Fas, Türkiye-Irak, Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan'ı gösteren trafik levhası kullanan Flaman Menfaati Partisi'ne, Müslüman olduÄŸunu iddia eden 32 kiÅŸinin baÅŸvurmasına raÄŸmen sadece 10 biletin temin edildiÄŸi belirtildi ve potansiyel sponsorlara destek çaÄŸrısı yapıldı.
Irkçılıktan 2004 yılında mahkum olunca adını deÄŸiÅŸtirmek zorunda kalan Flaman Menfaati, son yıllarda yaÅŸadığı oy kayıplarının ardından sansasyonel kampanyalara yönelmiÅŸti. 

Dewinter, Paris'teki terör saldırılarının ardından federal parlamentoda havaya kaldırdığı Kur-an'ı Kerim'e "tüm kötülüklerin kaynağı" diyerek hakaret etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.