Sosyal Medya

Güncel

Ä°stanbul'daki elektrik kesintisinin nedeni belli oldu

İstanbul'un 8 ilçesine saat 20.25 itibarıyla elektrik verilemiyor.



TEDAÅž'ın Hasdal'da bulunan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düÅŸmesi sonucu koptu. Ä°stanbul'un Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçeler elektriksiz kaldı.

Hasdal'da bulunan ve Kağıthane Ä°letim Hattı'na elektrik saÄŸlayan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biriyıldırım düÅŸmesi sonucu koptu.

Kopan kablo, Alibeyköy-TEM BaÄŸlantı Yolu üzerine düÅŸtü. Bu nedenle, polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiÄŸe kapattı. Ä°tfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Kopan kablonun kaldırılması içinTEDAÅž ekipleri çaÄŸrıldı.

Kablonun kopması nedeniyle ÅžiÅŸli, BeÅŸiktaÅŸ, Sarıyer, Kağıthane, Alibeyköy, GaziosmanpaÅŸa ve BeyoÄŸlu'nun bazı bölgeleri saat 20.30'dan itibaren elektriksiz kaldı.

BEDAÅž'TAN ELEKTRÄ°K KESÄ°NTÄ°SÄ°YLE Ä°LGÄ°LÄ° AÇIKLAMA

BoÄŸaziçi Elektrik Dağıtım AÅž'den yapılan açıklamaya göre, saat 20.25 itibarıyla sistemde TEÄ°AÅž kaynaklı kesinti meydana geldiÄŸi belirtildi.

Bu nedenle ÅžiÅŸli, BeyoÄŸlu, BeÅŸiktaÅŸ, Sarıyer, Kağıthane, GaziosmanpaÅŸa, Sultangazi ve Eyüp'e elektrik verilemediÄŸi bildirilen açıklamada, TEÄ°AÅžtarafından sorun giderildikçe sistemin tekrar enerjilendirileceÄŸi kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.