Sosyal Medya

Güncel

Nazmi Ardıç yakalandı

Casusluk, yasadışı dinleme, hükümetin görevine engel olma gibi suçlardan aranan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç yakalandı.



Casusluk, yasadışı dinleme, hükümetin görevine engel olma gibi suçlardan aranan Ä°stanbul Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç, Ä°stanbul Akgün Oteli'nin önünde yakalandı.

Ankara 1. Bölge’den bağımsız milletvekili adayı olan Ä°stanbul Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç hakkında, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun baÅŸlattığı soruÅŸturma kapsamında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Casusluk, sahtecilik, yasadışı dinleme, kiÅŸisel verileri kayıt etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin görevini yapmaya engellemeye teÅŸebbüs suçlanan 29 ÅŸüpheli arasında yer alan Ardıç’ı arayan polisler, pazartesi günü bir ihbar üzerine ÅžiÅŸli, Rumeli Caddesi’nde bulunan Ataol Hukuk Bürosu’nda arama yapmıştı. Binanın 4. katında bulunan büroya giren polisler, Ä°stanbul 7. Sulh Ceza HakimliÄŸi tarafından verilen ve Ä°stanbul Organize Suçlarla Mücadele Åžubesi'nin eski müdürü Nazmi Ardıç’ın yakalanmasına yönelik arama kararını bürodakilere gösterdi ve içeride arama yapmıştı. Ekipler yaptıkları incelemelerde Nazmi Ardıç’ı büroda bulamamıştı. Polis Ardıç'ın büroya girdiÄŸini tespit etti ancak nasıl çıktığını bulamamıştı. Gün boyunca ekipler büro önünde beklemiÅŸti.

Arama sırasında Twitter hesabından açıklama yapan Ardıç, "Vekilim bile olmayan bir hukuk bürosunu, hangi akla hizmetle ve hangi hukuka göre arıyorsunuz. Ataol Hukuk Bürosu’nda deÄŸilim arkadaÅŸlar, gidin yatın. Merak etmeyin yarın Vatan’a geleceÄŸim. Ben korkacak, kaçacak adam deÄŸilim" demiÅŸti.

 

Eski polis müdürü Ardıç arandığı dakikalarda Twitter üzerinden dört açıklama yaptı.
[FotoÄŸraf: Twitter]

 

17-25 Aralık operasyonlarında yer almıştı

Organize Suçlarla Åžube MüdürlüÄŸü görevine, eski Ä°stanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın isteÄŸiyle getirilen Nazmi Ardıç, 17- 25 Aralık sürecinde Fatih Belediyesi ve TOKÄ°  ihalelerindeki usûlsüzlük iddiaları ile ilgili operasyonu gerçekleÅŸtirmiÅŸti. Operasyonda Fatih Belediye BaÅŸkanı Mustafa Demir ve eski Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar'ın oÄŸlu Abdullah OÄŸuz Bayraktar da gözaltına alınanlar arasındaydı. Ergenekon, Balyoz, Åžike ve Odatv operasyonlarında da görev alan Ardıç, 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürlerinden Yakub Saygılı ve Mahir Çakallı ile birlikte haklarında açılan idari soruÅŸturmalar kapsamında ihraç edilmiÅŸti. Son olarak Karaman'da görevlendirilen Ardıç, daha önce 17 ve 25 Aralık operasyonunu yapan polis müdürleri ile birlikte adliye önünde yapılan basın açıklamasına katılmıştı. Ardıç, fezlekede 'dönemin BaÅŸbakanı' ifadesinin geçtiÄŸini söyleyen BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan hakkında da, böyle bir ifadenin fezlekede geçmediÄŸini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuÅŸtu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.