Sosyal Medya

Dünya

Ürdün ile İsrail arasında gerginlik

İsrail ile Ürdün arasında havalimanı gerginliği yaşanıyor. İsrail, inşa etmeyi planladığı uluslararası havalimanının Ürdün'ün egemenliğini veya güvenliğini etkilemeyeceğini savundu.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Timna yakınlarında uluslararası bir havalimanı inÅŸa edilmesi, Ürdün HaÅŸimi Krallığı'nın egemenliÄŸini veya topraklarının güvenliÄŸini hiçbir ÅŸekilde etkilemeyecektir" denildi.

Ä°srail, Ürdün'ün sahil kenti Akabe'nin karşısındaki, Eliot ÅŸehrinin Timna bölgesinde uluslararası bir havaalanı inÅŸa etmeyi planlıyor.

Ürdün itiraz ediyor

Ürdün hükümeti ise havalimanın yerinin kendi güvenliÄŸi açısından uygun olmadığını duyurdu. Ä°srail’in kendileri açısından stratejik bir yerde havalimanı inÅŸa etmesinin kabul edilemeyeceÄŸini söyleyen Ürdün hükümeti, ülke güvenliÄŸinin ve egemenliÄŸinin söz konusu olduÄŸunu savundu.

Ürdün UlaÅŸtırma Bakanı Lina Åžebib, önceki gün yaptığı açıklamada, Ä°srail'in inÅŸa edeceÄŸi havalimanının yeri konusundaki itirazlarını, diplomatik kanallarla ilgili yerlere ilettiklerini söylemiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.