Sosyal Medya

EÄŸitim

Yeni ders geliyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 4’üncü sınıflara yeni bir ders konulacağını söyledi.



Milli EÄŸitim Bakanlığı Basın Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Bakanlıkta, Ortaokul 5'inci sınıfların, yabancı dil hazırlık sınıfına dönüÅŸtürülmesi yönünde bir çalışma bulunmuyor.

Ortaokul 5'inci sınıflarda, yabancı dil eÄŸitimine ağırlık veren müfredat üzerinde çalışan MEB, bunun sonuçlarını, çalışma tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaÅŸacak.

"PÄ°LOT UYGULAMALARA BAÅžLAYACAÄžIZ"

Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, ortaokul birinci sınıflarda yabancı dil eÄŸitimine ağırlık verileceÄŸini belirterek, "Önce pilot uygulamalarla baÅŸlayacağız. Hem fiziki, hem beÅŸeri altyapıları müsait olan özel okullarımız müfredat doÄŸrultusunda hemen geçebilecekler" dedi.

Avrupa BirliÄŸi ile Türkiye tarafından finanse edilen, Milli EÄŸitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu BaÅŸkanlığı'nın yurttasahipliÄŸinde Avrupa Konseyi tarafından yürütülen "Demokratik VatandaÅŸlık ve Ä°nsan Hakları EÄŸitimi Projesi"nin (DVE/Ä°HE) kapanış konferansına katılan Avcı, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Avcı, ortaokul birinci sınıflarda Ä°ngilizce müfredatının artacağı yönünde haberler çıktığı, bunun hazırlık sınıfı gibi olup olmayacağına iliÅŸkin soru üzerine, ortaokul birinci sınıflarda yabancı dil eÄŸitim ağırlıklı bir müfredat için çalışmaların uzun bir süreden beri devam ettiÄŸini söyledi.

YENÄ° DERS GELÄ°YOR

Bakan Nabi Avcı, önümüzdeki yıl ilkokul 4’üncü sınıflara ’YurttaÅŸlık’ dersi verileceÄŸini belirterek,“Okutacağımız yurttaÅŸlık dersiyle ilgili kamuoyu tarafından özellikle deÄŸerlendirilmesinden sonra inÅŸallah okutmaya baÅŸlayacağız” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.