Sosyal Medya

Güncel

Eski TÜBİTAK Başkanı gözaltına alındı

TÜBİTAK eski başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Altunbaşak, TÜBİTAK başkanlığından geçen cuma günü istifa etmişti.



Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu  (TÜBÄ°TAK) BaÅŸkanı Yücel AltunbaÅŸak, geçen cuma günü verdiÄŸi istifasının ardından, bu sabah terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. AltunbaÅŸak, kurum ile ilgili soruÅŸturma kapsamında gözaltına alındı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık istifa kararının karşılıklı mutabakatla alındığını söylemiÅŸ, 'Kurumla ilgili tartışmalar da bu kararda etkili oldu' demiÅŸti.

TÜBÄ°TAK eski BaÅŸkan Yardımcısı Hasan Palaz, kurumda görevli Gökhan Vıcıl ve Hamza Turhan da da, böcek soruÅŸturması kapsamında daha önce tutuklanmıştı.
Bilirkişi konusunda yaşanan sıkıntı etkili oldu

AltunbaÅŸak'ın yerine yeni atama yapılana kadar vekaleten BaÅŸkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik görevlendirilmiÅŸti.

Fikri Işık: Bilirkişiler konusunda sıkıntı vardı

Işık söz konusu geliÅŸmenin son dönemde yaÅŸanan olaylardan tamamen bağımsız olmadığını vurgulayarak, ÅŸunları söylemiÅŸti;

"Ä°ki saik var; bir tanesi TÜBÄ°TAK'ın özellikle bu bilirkiÅŸiler konusunda yaÅŸadığı büyük sıkıntı, oradaki kadrolaÅŸma bu kararın alınmasında mutlaka bir etken ama diÄŸer taraftan da TÜBÄ°TAK'ın yürüttüÄŸü çok önemli bir misyon var. Türkiye'nin bilimsel ve teknik araÅŸtırmalar açısından TÜBÄ°TAK kritik bir kurum. Orada iÅŸlerin yavaÅŸlamasına müsaade etmemek açısından Yücel Bey'in kendi arzusu, bizim de karşılıklı mutabakatımızla bu karar alındı."

Bakan, TÜBÄ°TAK'ın son dönemdeki tartışmaların odağında yer aldığına dikkat çekti ve ÅŸunları da söyledi:

"Aslında TÜBÄ°TAK BaÅŸkanımız çok iyi bir akademisyen, TÜBÄ°TAK'a da güzel hizmetleri oldu. Ama belli bir süre sonra artık bu iddialar falan biraz TÜBÄ°TAK'ta iÅŸlerin yavaÅŸlama endiÅŸesiyle bir kan deÄŸiÅŸimine ihtiyaç olduÄŸu ortaya konulduktan sonra karşılıklı mutabakatla bu iÅŸi sonlandıralım diye görüÅŸtük.. Ne istifa ne görevden alma, karşılıklı mutabakatla ayrılma diye bunu belki özetlemekte fayda var."

ErdoÄŸan: Sırtımızdan hançerlediler

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BaÅŸbakan olduÄŸu dönemde çalışma ofisine dinleme cihazı yerleÅŸtirildiÄŸini ve bundan TÜBÄ°TAK2ın sorumlu olduÄŸunu iddia etmiÅŸ ve ÅŸunları söylemiÅŸti;

"TÜBÄ°TAK'ın içine yerleÅŸen bir urun bu kurumu çürütmeye baÅŸladığını, bu gayeyi taşıdığını gördük. Siz 'bilim, araÅŸtırma' diyorsunuz. Birileri kurumun içine kanser hücresi gibi sızıyor, sizin gayretlerinizi çürütüyor. Öyle bir ihanet ÅŸebekesi yerleÅŸiyor ki bunu bilim için deÄŸil, ihanet için kullanıyor. Kriptolu telefonu bana verenler dinliyorsa, farklı bir yaklaşım asla gösteremeyiz. Bizim sırtımızdan hançerlendiÄŸimizin göstergesi bu TÜBÄ°TAK'taki tiplerdir. Önden vurduÄŸu zaman erkekçe vurdu dersin ama bu arkadan vurunca kalleÅŸçe dersin."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.