Sosyal Medya

Dünya

Suriye müftüsünün verdiği iddia edilen fetva tartışılıyor

Suriye'deki sivil yerleşim yerlerinin Suriye Başmüftüsü Ahmet Bedrettin Hassun'un verdiği fetvayla bombalandğı ileri sürülüyor



Suriye'de rejimin Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun'un muhaliflerin denetimindeki sivil yerleÅŸim yerlerinin vurulabileceÄŸi yönünde fetva verdiÄŸi öne sürüldü. Fetvanın ardından ise Halep'te muhaliflerin denetimindeki bölgelerin yoÄŸun ÅŸekilde bombalanmaya baÅŸladığı bildirildi.

Bustan el-Kasr bölgesindeki Sukker Cami Ä°mamı Ebu Mücahid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müftü Hassun'un fetvasından sonra orduya ait savaÅŸ uçakları ve helikopterlerin muhaliflerin kontrolündeki sivil yerleÅŸim yerlerini yoÄŸun ÅŸekilde bombaladığını söyledi. 

Hassun'un rejimin ÅŸehirde yönetim karşıtlarının olduÄŸu yerlere saldırması için fetva verdiÄŸinin altını çizen Mücahid, "Esad güçleri saldırılarına Maadi bölgesinde bulunan pazar yeriyle baÅŸladı. Dün bir okulu bombaladı. SavaÅŸ uçakları ile helikopterler bugün de halkın yoÄŸun olarak geldiÄŸi Sukker Camii ve çevresine varil bombasıyla saldırdı. Burası kentte Kur'an-ı Kerim'in öÄŸretildiÄŸi yer. Cami saldırıda büyük hasar gördü" diye konuÅŸtu.

"Hassun'un, muhaliflerin olduÄŸu yerlere saldırı için verdiÄŸi fetvanın Ä°slami açıdan geçerliliÄŸi yoktur" diyen Mücahid, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°slam dini çocuk, kadın ve yaÅŸlıları öldürmeyi, camileri yıkmayı emretmez. Hassun kime çalışıyorsa ona fetvayı verdi. Sen eÄŸer bir yerden havan topu atıldıysa, nasıl tüm bölgeyi kadını, çocuÄŸu ve yaÅŸlısıyla beraber yerle bir edilmesi için fetva verirsin. Peygamberimiz savaÅŸlarda kadın, çocuk ve yaÅŸlılara dokunmamayı, aÄŸaçları kesmemeyi emretmiÅŸti. Hassun, Müslüman kanının daha çok dökülmesi için fetva verdi. VerdiÄŸi fetva ile kanın daha çok dökülmesini mübah kıldı. Sen ÅŸeyhlerinden dinini bu ÅŸekilde mi öÄŸrendin? VerdiÄŸin fetvadan dolayı seni Allah'a havale ediyoruz. Müslümanların kanının dökülmesini mübah kıldın. Ülkede dökülen her bir damla kanın vebali senin boynunadır. Bundan dolayı hesaba çekileceksin."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.