Sosyal Medya

Dünya

Suriye'de altı bin Avrupa vatandaşı savaşıyor

AB Adalet Komiserinin verdiği bilgiye göre 6 bin Avrupa pasaportlu Suriye'de savaşmaya gitti.



AB Adalet Komiseri Vera Jourova, basına verdiÄŸi bilgide 5 bin ile 6 bin arasında AB vatandaşının Suriye'de Esad rejimine karşı, IŞİD ya da 'Ä°slamcı' gruplarla birlikte savaÅŸmak üzere bölgeye gittiklerini söyledi.

Fransız gazetesi 'Le Figaro' ile konuÅŸan Jourova, yukarda belirtilen rakamlardan 1450'sinin Fransa'da gittiklerini, bu gidiÅŸleri engellemek için baskı yapmak yerine, önleyici tedbirler aldıklarını belirtti.

Jourova, bu yıl Brüksel'in, sözkonusu problemin çözümü için hapishane görevlilerinin, tecil görevlilerinin ve savcıların eÄŸitiminde kullanılmak üzere 2,5 milyon Avro harcama yaptığını bildirdi. AB Adalet Komiseri, ayrıca üye ülkelerin polis ve adli yetkililerinin daha iyi bir ÅŸekilde ortak çalışmaları gerektiÄŸini savundu. Bilgi alışveriÅŸinin otomatik ve sistematik çalışması gerektiÄŸini ve çok uluslu kadroların oluÅŸturulması gerektiÄŸini vurguladı.

Jourova, röportajda ayrıca öncelikle AB bütçesini ilgilendiren vergi kaçakçılığıyla mücadele için çalışacak bir AB BaÅŸsavcılığının oluÅŸturulması gerektiÄŸini belirterek, AB BaÅŸsavcılığının insan kaçakçılığı gibi organize suçlarla da mücadele edebileceÄŸini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.